Nieuws

Ferrari deurconstructie

Instappen in een Ferrari wordt makkelijker

Het Britse Autocar heeft de hand weten te leggen op enkele patenttekeningen van Ferrari die aantonen dat het merk bezig is met een speciale deurconstructie die de instap vereenvoudigd.

Instappen in een Ferrari wordt makkelijker

Bij de innovatieve deurconstructie die Ferrari in gedachten heeft vormen de daadwerkelijke deur en het voorste spatbord één geheel. Het scharnier is schuin bovenin de wielkast ondergebracht. Bij het openen kantelt het complete deurpaneel richting de hemel en de ontstane opening maakt het voor de inzittenden mogelijk hun voeten direct achterin het voetencompartiment te plaatsen.

Goedkoop en effectief
Het ontwerp van de deurconstructie is geschikt voor zowel vóór- als achterin geplaatste motoren, maar volgens het magazine in het bijzonder voor een Ferrari met middenmotor. Een ander voordeel van het systeem is dat het eenvoudig en relatief goedkoop is te produceren.

Aston Martin
Op het eerste oog ziet de bedachte deurconstructie er inderdaad gebruiksvriendelijk (en esthetisch) uit. Helemaal in vergelijking met die van de Mercedes SLS AMG, waar toch enige lenigheid nodig is om binnen te komen. Of de patenten daadwerkelijk echt en van Ferrari afkomstig zijn betwijfelen we gezien de auto in kwestie. Die lijkt namelijk verdacht veel op een Aston Martin (DB7).

Bron: Autocar

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Instappen in een Ferrari wordt makkelijker
Instappen in een Ferrari wordt makkelijker
Instappen in een Ferrari wordt makkelijker

Zoeken

Merk- & modeldossiers