Nieuws

Prijs Volkswagen Scirocco R bekend

Prijs Volkswagen Scirocco R bekend

Volkswagen heeft de vanafprijs van de Volkswagen Scirocco R vastgesteld op € 43.690,-. Toevallig is dit bedrag exact gelijk aan dat van de Volkswagen Golf R. En dan wordt de keuze lastig!

Onlangs konden we de prijs van de Golf R bekend maken. Nu blijkt dat deze gelijk is aan de R-variant van de Scirocco ontstaat er een lastige keuze voor klanten in de VW-showroom. Voor bijna 44 mille zijn er opeens twee snelle Duitsers te krijgen. Welke wordt het?

4Motion geeft de doorslag
Beide modellen zijn uitgerust met een 2.0 liter viercilinder turbomotoren. Echter waar de Scirocco R 265 pk onder de rechtervoet heeft, beschikt de Golf R over 270 stuks. Daarnaast is de hot-hatch voorzien van het (vermoedelijk noodzakelijke) 4Motion vierwielaandrijvingsysteem. Zodoende troeft de Golf de Scirocco met een halve tel af op de welbekende sprint: 5,5 seconden naar de honderd voor de Golf R tegen een volle zes tellen voor de Scirocco R. De keuze voor de Scirocco R zal door het hart gemaakt moeten worden. Het verstand kiest voor de Golf R.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs Volkswagen Scirocco R bekend
Prijs Volkswagen Scirocco R bekend
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers