Nieuws

Prijs voor Volkswagen Golf R

Prijs voor Volkswagen Golf R

Volkswagen is er uit: de Golf R moet minimaal € 43.690,- opbrengen. Vanaf 3 oktober kan de snelste Golf ooit, die in slechts 5,5 seconden naar de 100 km/h accelereert, besteld worden. De prijs van die andere R op basis van de Scirocco laat nog even op zich wachten.

De specificaties van de Volkswagen Golf R zijn inmiddels bekend: 270 pk en 350 Nm voortkomend uit een 2.0 liter TFSI, een sprinttijd naar honderd van 5,7 seconden en een begrensde top van 250 km/h. Met DSG-bak doet de über-Golf de 0-100 km/h in 5,5 seconden. Bij een gematigde rechtervoet is volgens de fabrieksopgave een gemiddeld verbruik van 8,5 l/100 km mogelijk. Het 4Motion-vierwielaandrijvingsysteem en het XDS-differentieel dragen zorg voor een optimale wegligging.

Traan
Ook wat aankleding betreft moet de Golf R zijn voorganger doen vergeten. Aangezette bumpers, gapende luchtinlaten, een diffuser, prachtige 18 inch Talladega-wielen en twee vuistdikke uitlaatpijpen. De gecentreerde uitmondingen zijn een eerbetoon aan de R32, maar de klanken die daaruit voortkomen zullen voortaan een totaal ander toontje blazen. De turboviercilinder in de Golf R zal vast een heerlijke machine zijn, maar bij het (nu echt) heengaan van de slurpende, gillende zescilinder in de R32 pinken we toch een paar tranen weg.

November
Zoals genoemd staat de Volkswagen Golf R straks vanaf € 43.690,- bij de dealers. We praten dan over november, althans dat is de verwachting volgens de importeur. De versie met DSG-transmissie is er vanaf € 46.190,- en wie vijf deuren wenst moet nog eens € 890,- bijbetalen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Prijs voor Volkswagen Golf R
Prijs voor Volkswagen Golf R
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers