Nieuws

Abarth 500 gaat de rally in!

Abarth 500 gaat de rally in!

Abarth rijdt al met een Grande Punto S2000 in de rally, maar gaat nu ook met de 500 de verharde weg verlaten. De Abarth 500 R3T gaat volgend jaar een tweetal rally’s rijden in de Group R3T.

Abarth en autosport zijn al sinds de beginjaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, de roots van Abarth liggen in de autosport. Daar is het merk immers ooit ontstaan. Om dat nog verder te benadrukken gaat Abarth in 2010 een tweetal rally’s rijden met de speciaal daarvoor geprepareerde Abarth 500 R3T.

R3T
De auto is goedgekeurd voor de R3T-groep waarin turbogeblazen motoren met maximaal 1.600 cc deelnemen. Volgens velen is deze klasse de toekomst aangezien het een mooi compromis biedt tussen de kosten en het rijplezier. Ideaal voor jonge rijders en privateers.

180 pk
De 1.368 cc motor in het vooronder van de Abarth 500 R3T is voorzien vaneen speciale Garret-turbo, een sequentiële zesbak en een multiplaats zelfblokkerend differentieel. Verder zijn de veren en dempers volledig instelbaar en heeft Abarth een FIA-goedgekeurde rolkooi gemonteerd. De speciale wielen van OZ meten 17 inch in diameter met daarachter forse remmen van Brembo (vóór geventileerd). En last but not least, de 180 pk sterke motor hoeft maar 1.080 kg te verplaatsen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Abarth 500 gaat de rally in!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers