Nieuws

Facelift Toyota Land Cruiser

Facelift Toyota Land Cruiser

Eind dit jaar staat de vernieuwde Toyota Land Cruiser bij de dealers. Behalve een uitgebreide update voor het in- en exterieur werden ook de benzine- en dieselmotor aangepast. Deze zijn uiteraard schoner en zuiniger geworden.

Toyota spreekt zelf over een icoon. En feitelijk is de Land Cruiser dat ook. De auto wordt wereldwijd in 176 landen verkocht en er hebben al meer dan vijf miljoen mensen een Land Cruiser aangeschaft. Vanaf de eerste generatie, bijna 60 jaar geleden, gemeten uiteraard. Om die populariteit omverminderd voort te zetten is de auto op tal van punten vernieuwd.

Exterieur
De Land Cruiser werd op vele fronten in het nieuw gestoken. Het front, de achterzijde alsook het interieur werden weer naar een hoger plan getild. Zoals te zien op de foto´s werd de terreinauto van Toyota voorzien van gewijzigde bumpers, een nieuwe grille en aangepaste lichtunits.

Interieur
Grotendeels nieuw is ook het interieur. Bij de vijfdeurs Land Cruiser, die is uitgerust met zeven zitplaatsen, is de achterbank voortaan over de lengte te verschuiven en zijn bovendien twee afzonderlijke stoelen gemonteerd op de derde zitrij. Voor meer comfort is bovendien de ruimte achterin vergroot. Verder zien we veel nieuwe materialen en een ander vormgegeven dashboard.

Motoren
Het motorengamma is ongewijzigd gebleven, maar de motoren zijn (uiteraard) wel zuiniger en schoner geworden. Dieselen kan met de 3.0 liter viercilinder met een vermogen van 173 pk terwijl benzinerijders zijn aangewezen op de 4.0 liter V6 met een vermogen van 249 pk. Van beide motoren is de CO2-uitstoot met 12% verminderd.

Rij-eigenschappen
Om de rij-eigenschappen, zowel op de weg als in het terrein, te verbeteren is het chassis 11% stijver gemaakt. Bovendien werd de voorwielophanging herzien. Een nieuw elektronisch Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) zorgt voor een optimale afstemming van de demping onder alle omstandigheden. Het Adaptive Variable Suspension (AVS) maakt het bovendien mogelijk om de demping op drie verschillende standen in te stellen. Om onder alle omstandigheden optimaal van de terreineigenschappen van de Land Cruiser te kunnen profiteren is de auto uitgerust met diverse elektronische systemen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift Toyota Land Cruiser
Facelift Toyota Land Cruiser
Facelift Toyota Land Cruiser
Facelift Toyota Land Cruiser
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers