Nieuws

Kleine facelift voor Hyundai Santa Fe

Kleine facelift voor Hyundai Santa Fe

Hyundai heeft de in 2005 geïntroduceerde Santa Fe een kleine facelift gegeven. De nadruk van de vernieuwingen ligt niet zozeer op optische verschillen, maar meer op milieubewuste aanpassingen.

  • Vernieuwde voor- en achterbumper
  • Nieuwe 2.4 benzinemotor vervangt V6
  • Nieuwe dieselmotor met fors meer vermogen
  • Begin 2010 bij de dealers

Zelfs voor de kenners is het twee keer kijken om de vernieuwde Santa Fe te herkennen. Hyundai wijzigde de voor- en achterbumper en monteert nieuwe koplampen en wielen. Ook plaatste het Zuid-Koreaanse merk een nieuwe grille die nu drie in plaats van twee lamellen bevat. Binnenin de SUV vinden we een een startknop en een nieuw geïntegreerd navigatiesysteem.

Twee nieuwe motoren
Het belangrijkste nieuws van de vernieuwde Santa Fe is, zoals we in de inleiding al aanhaalden, onder de kap te vinden. Hier monteerde Hyundai namelijk twee nieuwe motoren. De 2.7 V6 benzinemotor mag het veld ruimen en maakt plaats voor de nieuwe 2.4 liter viercilinder. De motor levert een vermogen van 174 pk en stoot aanzienlijk minder uit dan de oude vertrouwde V6. De CO2- uitstoot is afhankelijk van de transmissie en de aandrijving met 38 of 92 g/km teruggebracht, waardoor de nieuwe Hyundai Santa Fe (met diesel en met benzinemotor) het groene energielabel C krijgt.

Nieuwe dieselmotor
Naast de gloednieuwe benzinemotor is er ook voor de dieselrijder een nieuwe krachtbron. De 155 pk sterke 2.2 liter CRDi maakt plaats voor een nieuwe viercilinder met dezelfde inhoud. De zelfontbrander is met een vermogen van 197 pk fors krachtiger. Het maximale koppel steeg eveneens. Ontwikkelde de oude CRDi nog 343 Nm, de nieuwe brengt 422 Nm aan kracht over op de wielen. Toch heeft dit geen gevolgen op het verbruik of de uitstoot. De SUV heeft in combinatie met vierwielaandrijving een CO2-uitstoot van 176 g/km, wat 15 g/km minder is dan het oude model. 

De vernieuwde Hyundai Santa Fe beleeft zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt en staat begin 2010 bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kleine facelift voor Hyundai Santa Fe
Kleine facelift voor Hyundai Santa Fe
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers