Nieuws

Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo

Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo

Fiat heeft de Grande Punto grondig onder handen genomen. De vernieuwde Grande Punto gaat voortaan als Punto Evo door het leven en is van binnen en van buiten volledig herzien. Naast een nieuw lijnenspel beschikt de auto bovendien over zuiniger motoren, meer veiligheidssystemen en nieuwe technologie. De Fiat Punto Evo debuteert op de IAA.

  • Compleet vernieuwd ex- en interieur
  • Krachtigere en zuinigere motoren
  • Verbeterde uitrusting inclusief knie-airbag

Al ruim een half jaar lang weten we dat Fiat met een gefacelifte Grande Punto zou komen. Op de eerste spyshots leken de wijzigingen echter maar subtiel. Dat veranderde toen we kort geleden tot twee keer toe een naakt prototype wisten te betrappen. Nu Fiat eindelijk de officiële foto´s heeft vrijgegeven zijn alle wijzigingen duidelijk zichtbaar. De Italianen hebben er geen half werk van gemaakt. Het Fiat Centro Stile heeft zowel de voor- als de achterzijde grondig onder handen genomen en zelfs het complete interieur opnieuw ontworpen. Het geheel ziet er weer geheel bij de tijd uit en bovendien oogt vooral het interieur veel hoogwaardiger.

Benzine, diesel, LPG en ethanol
De informatie die Fiat verstrekt is nog redelijk summier, maar de Italianen laten duidelijk weten dat er alles aan gedaan is om het verbruik en de daarmee samenhangende uitstoot te verlagen. Zo zijn alle Euro5 benzine- en dieselmotoren standaard voorzien van een Start&Stop-systeem. Daarnaast zijn er MultiAir-benzinemotoren aan het gamma toegevoegd. MultiAir is een nieuwe en revolutionaire techniek die ontwikkeld is door Fiat Powertrain Technologies. Het unieke aan de MultiAir-techniek is dat de inlaatlucht in de cilinder nauwkeurig te doseren is en de gasklep overbodig wordt. Hierdoor kan het vermogen stijgen met 10% en het koppel met 15% terwijl het verbruik afneemt met 10% en ook de CO2-uitstoot een dergelijke vermindering doormaakt. Naast de benzine- en dieselmotoren levert Fiat ook een Punto Evo op LPG en op ethanol.

Knie-airbag
Wat uitrusting betreft is de Grande Punto er op alle punten op vooruit gegaan. De auto wordt geleverd met zeven airbags waaronder in alle gevallen een knie-airbag voor de bestuurder. Verder kun je kiezen voor een Hill-Holder om het wegrijden op hellingen te vergemakkelijken, is er adaptieve verlichting en kan Fiat een nieuwe ´Blue&Me´ systeem leveren dat samen met TomTom is ontwikkeld.

De Fiat Punto Evo zal debuteren op de IAA in Frankfurt en vermoedelijk kort daarna al bij de dealers staan. De prijzen en exacte specificaties zullen in een later stadium bekend gemaakt worden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo
Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo
Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo
Gefacelifte Fiat Grande Punto onthuld als Punto Evo
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers