Nieuws

Facelift voor de Peugeot 207

Facelift voor de Peugeot 207

In augustus zal Peugeot de vernieuwde 207 bij de dealers binnenrijden. De Peugeot 207 is op tal van punten bijgeschaafd en heeft behalve een nieuw front en gewijzigde achterzijde ook een aangepast interieur gekregen. Daarnaast is het motorengamma herzien en levert Peugeot nieuwe opties.

  • Nieuw front en gewijzigde exterieurkenmerken
  • Nieuwe bedieningselementen, kleuren en bekledingen
  • Schonere motoren en introductie 99g/km variant
  • 207 RC geschrapt
  • Augustus bij de dealers

De Peugeot 207 is één van de belangrijkste auto´s in ons land, maar ook elders in Europa scoort de Fransman opvallend goed. Sinds zijn introductie zijn er maar liefst 1,4 miljoen exemplaren van verkocht en bovendien wist de 207 al twee jaar achtereen de koppositie in te nemen als het gaat om verkoopcijfers (Europese verkoop voor kleine auto´s). Een dergelijke hardloper als deze is van immens belang voor een fabrikant en dat geeft Peugeot reden genoeg om het design fris te houden.

Facelift
Om de 207 weer naar een hoger plan te tillen werd de buitenzijde op tal van punten gewijzigd. We zien een nieuw front met een sportievere uitstraling. Werd de auto voorheen geleverd met twee verschillende fronten, afhankelijk van de uitvoering, nu zijn de versies te herkennen aan de luchtinlaat (met zwarte of verchroomde lamellen of een metalen rooster). Hierdoor ogen alle 207´s sportief. Verder zien we nieuwe wielen, gewijzigde achterlichtunits (met LED-techniek), nieuwe exterieurkleuren en meer in kleur gespoten delen.

Nieuwe materialen en mogelijkheden
Ook binnenin heeft de 207 eenzelfde behandeling ondergaan. Peugeot claimt dat de materiaalkeuze op bepaalde plaatsen is verbeterd en bovendien zien we een compleet nieuw bedieningselement voor de climate control. Eveneens nieuw is een schakelindicator die het ideale schakelmoment aangeeft. Verder is de richtingaanwijzer voortaan voorzien van een comfortstand waarbij één keer aantikken voldoende is voor drie keer knipperen. Tot slot heeft Peugoet het gamma aan audiosystemen vernieuwd en is er een nieuw 7 inch navigatiesysteem leverbaar.

Motoren
Motorisch heeft Peugeot er veel aan gedaan om de CO2-uitstoot naar beneden te brengen. Dat is bij diverse motoren dan ook gelukt. Het gamma van de 207 bestaat uit een viertal benzinemotoren, te noemen: 1.4 (75 pk), 1.4 VTi (95 pk), 1.6 VTi (120 pk) en een 1.6 THP (150 pk). Op dieselgebied zien we de 1.6 HDiF leverbaar met 90 en 110 pk. Geheel nieuw is de komst van de 207 HDi 99g. En inderdaad, dat is een bijzonder schone en zuinige variant. Onder de motorkap ligt een 90 pk sterke HDi-dieselmotor die dankzij een aangepast motormanagement, aangepaste versnellingsbak, banden met een lagere rolweerstand, speciale luchtinlaten, een verlaagd onderstel, speciale spatlappen en aerodynamische wieldoppen genoegen neemt met slechts 3,8 l/100 km. De CO2-uitstoot ligt op 99 g/km.

Leveringsgamma
Het nieuwe leveringsgamma van de 207 bestaat uit de XR, X-Line, XS en Féline voor de 3- en 5-deurs. Speciaal voor de SW is er ook de Outdoor. Helaas heeft Peugeot de weinig populaire 207 RC uit het gamma genomen en ook de XS Pack, Sublime en Look zijn niet meer leverbaar. Het goede nieuws is dat de 207 gemiddeld tussen de 400 en 500 euro voordeliger is geworden. Ter gelegenheid van de lancering van de vernieuwde 207 is een speciaal introductiemodel samengesteld, de 207 Première met standaard Peugeot Connect Nav, het nieuwe geïntegreerde radio/CD/navigatiesysteem met kleurenscherm. Gebaseerd op de X-line heeft de Première verder tevens lichtmetalen velgen, airconditioning, mistlampen en cruise control. Uiterlijk onderscheidt de Première zich door de chromen sierlijst in de stootlijsten en de voorbumper met aluminium grille. De Première is leverbaar als Berline en SW, en met de 120pk 1.6Vti en de 110pk 1.6HDiF. Een driedeurs 1.6VTi komt daarmee op € 18.400,- en het klantvoordeel op deze versie bedraagt daarmee € 1.290,-.

De gefacelifte Peugeot 207 staat vanaf augustus bij de dealers. Eind dit jaar volgt de 207 99g.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Facelift voor de Peugeot 207
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers