Nieuws

Aston Martin iQ in de maak

Aston Martin iQ in de maak

Groot nieuws uit Engeland. Aston Martin gaat vreemd. Het Britse merk is bezig met het ontwikkelen van een luxe stadsauto op basis van de Toyota iQ. Maak kennis met de Cygnet!

Aston Martin is druk bezig met een nieuwe auto. Dit keer geen elegante sportwagen met minstens acht cilinders onder een lange motorkap, maar een compacte stadsauto. Als basis dient de Toyota iQ. Maar om het merkimago geen schade toe te brengen zal de zogeheten Cygnet in een kwalitatief jasje worden gehesen. Reken dus op totaal andere materialen dan die je in de Japanner tegenkomt. De makers willen namelijk met deze Aston Martin iQ dé exclusieve oplossing bieden om in luxe en stijl de stad te ontdekken.

Uitsluiten voor bestaande klanten
Aston Martin heeft nog veel werk te verrichten voordat het compacte model de straten kan sieren. Geraamd wordt op een marktintroductie ergens in 2010. De Cygnet moet in Groot-Britannië ongeveer 20.000 pond gaan kosten en is helaas alleen voorbehouden aan bestaande klanten van Aston Martin. Op deze manier wil het merk de Cygnet exclusief houden, passend bij het huidige merkbeleid.

Slimme truc
Als de Cygnet inderdaad vermarkt gaat worden dan heeft het Britse merk werkelijk een uniek aanbod in huis. Welke fabrikant verkoopt onder zijn eigen merknaam nu (sport)auto´s van de bovenste plank en kan ook een auto aan de ´onderkant´ van de markt aanbieden? De komst van een zuinige en schone auto zou, naast een uniek concept, ook een slimme truc kunnen zijn? Immers, door de Toyota iQ in productie te nemen als zijnde een Aston Martin Cygnet kan het merk relatief eenvoudig aan de toekomstig vereisde gemiddelde emissie-eisen per fabikant voldoen. We gaan het meemaken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers