Nieuws

Meer details over Audi A5 Sportback

Meer details over Audi A5 Sportback

Over een maand onthult Audi de fonkelnieuwe A5 Sportback, een soort vierdeurs coupé met hatchbackachtige achterklep. Het model zal onder andere de concurrentie aangaan met de Volkswagen Passat CC en de 5-serie GT van BMW. Een deel van het wapenarsenaal heeft Audi inmiddels vrijgegeven.

Aan de te verwachten looks van de A5 Sportback hoeven we eigenlijk geen aandacht meer te besteden want die zijn bekend. Interessant zijn enkele maatvoeringen van het model dat volgens Audi een kruising is tussen een coupé (belijning), een sedan (comfortgehalte) en een stationwagen (gebruiksgemak). Ondanks de sterk aflopende daklijn die 36 mm lager ligt biedt de A5 Sportback volgens de makers evenveel hoofd- en beenruimte als de A4 Sedan. De wielbasis bedraagt 2,81 meter en dat is zo’n zes centimeter meer dan de A5 Coupé. Aan bagageruimte geen gebrek. Normaliter zal er 480 liter voor handen zijn. Klap je de achterbankleuningen van de vier individuele stoelen naar beneden dan staat er 980 liter ter beschikking. Het bereiken van deze ruimte gaat zoals reeds bekend via een grote achterklep zoals we die ook kennen op hatchbacks.

Motorenlinie
Audi maakt de A5 Sportback toegankelijker dan BMW de 5-serie GT die uitsluitend met de krachtigste motoren is te bestellen. Z’n voornaamste concurrent is toch wel de Volkswagen Passat CC. In Duitsland gaat de voordeligste A5 Sportback namelijk € 36.050,- (2.0 TDI) kosten en dat is circa vijf mille meer dan z’n concerngenoot. Bovendien heeft Audi ons nu al belooft dat er op termijn een andere instapper zal komen. Hoe dan ook, vanaf zijn showroomdebuut in september is er keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren. De benzinereeks begint bij de 2.0 liter TFSI (211 pk) en eindigt alweer met de 3.2 liter V6 (265 pk). Bij de diesels is het aanbod iets groter. De aan een handgeschakelde 6-bak gekoppelde 2.0 TDI (170 pk) trapt zoals gezegd af, gevolgd door de 2.7 liter TDI (190 pk). Topmodel is de 3.0 liter TDI met 240 pk en 500 Nm en standaard quattro-aandrijving.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details over Audi A5 Sportback
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers