Nieuws

Twee limited editions Land Rover Defender

Twee limited editions Land Rover Defender

Land Rover zal deze zomer twee limited editions van de Defender in haar gamma opnemen. Het gaat hier om de Defender Fire en de Defender Ice. De styling van deze nieuwe uitvoeringen is volgens Land Rover geïnspireerd door de meest uitdagende landschappen op aarde.

Wat het eerste opvalt aan beide limited editions is hun opvallende ‘two-tone’ kleurstelling, die direct het karakter van de betreffende uitvoering uitstraalt. De Defender Fire onderscheidt zich door de zinderende lakkleur ‘Vesuvius Orange´ metallic voor de carrosserie, terwijl het koetswerk van de Defender Ice is uitgevoerd in de ijswitte solid lakkleur ‘Alaska White’. Die carrosseriekleuren worden nog eens extra geaccentueerd doordat op beide modellen dak, motorkap, deel van de grille en wielkastverbreders zijn uitgevoerd in de metallickleur Santorini Black.

Standaard trekhaak
Naast de kenmerkende kleur worden de exterieurs van beide modellen voorzien van diverse andere details. Zo zien we speciale vijfspaaks ‘diamond turned’ lichtmetalen velgen, die door een speciaal polijstproces een unieke afwerking hebben gekregen. Vóór en achter springen direct de unieke koplampen met bijpassende koplamppanelen en de LED-achterlichten met heldere lampglazen in het oog. Zwarte treeplanken zijn standaard, evenals een glazen kanteldak. De exterieuruitrusting wordt afgerond met Qeen trekhaak en een beschermstang voor de stuurinrichting.

Leverbaar als 5- en 7-zitter
In het interieur zien we opvallende kleuraccenten. Zo heeft de Defender Fire een middenconsolepaneel in ‘Vesuvius Orange´ metallic. Deze kleur komt vervolgens terug in de stiknaden van stuurwiel, stoelen, bergvak tunnelconsole en in de matten. Bij de Defender Ice heeft het middenconsolepaneel juist de kleur ‘Alaska White’, waarbij alle stiknaden nu zijn uitgevoerd in wit. De Defender Fire beschikt standaard over ABS in combinatie met elektronische vierwiel tractieregeling (ETC). Daarnaast is Airconditioning, verwarmbare voorstoelen en verwarmbare voorruit eveneens standaard. De Fire & Ice limited editions zijn verkrijgbaar als Defender 90 Station Wagon en als Defender 110 Station Wagon (7-zitter), beide op personenauto- en bedrijfsautokenteken. De Defender Fire & Ice is als personenauto leverbaar vanaf € 68.400,-.

Van de Defender Fire & Ice zullen wereldwijd slechts 850 exemplaren worden gebouwd, waarvan er 20 naar Nederland komen. De productie gaat begin deze zomer van start, waarbij de eerste auto’s later dit jaar zullen worden afgeleverd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Twee limited editions Land Rover Defender
Twee limited editions Land Rover Defender
Twee limited editions Land Rover Defender
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers