Nieuws

Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra

Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra

“Het kan niet lang meer duren!”, repten we gisteren nog. En inderdaad, enkele uren later maakt Opel de nieuwe Astra officieel. Begin september tijdens de IAA kan het wereldpubliek voor het eerst kennismaken met Opel’s belangrijkste model. Eind dit jaar arriveert ‘ie bij de dealers.

Opel heeft serieus werk gemaakt van de fonkelnieuwe Astra. Mooie vloeiende lijnen maken de hatchback tot een dynamische verschijning. Duidelijk is Opel’s huidige designtaal met het vleugelmotief en de karakterlijn in de flanken zichtbaar. Designeigenschappen die met de Insignia werden ingezet en nu het huidige familiegezicht van Opel tekenen. Het sterke ‘cab-forward’-design (de steile voorruit en de aflopende daklijn) moeten de Astra meer uitstraling geven. En Opel is daar inderdaad in geslaagd, want de nieuwe generatie mag er zeker zijn. Ook in het interieur komen het vleugelmotief en de karakterlijn terug. Helaas heeft Opel hier geen officiële foto’s van vrijgegeven, maar bewonderen kunnen we het met enige fantasie al wel. Duidelijk heeft de Insignia ook hier een voorbeeldfunctie gehad.

Mechatronisch chassis
Met een lengte van 4,42 meter is de nieuwe generatie iets langer dan zijn voorganger. De wielbasis is met 71 mm gegroeid. Opel belooft dan ook dat er zowel voor- als achterin meer ruimte en comfort voor handen is. Verder beschikt de Astra over enkele comfort- en veiligheidselementen die nieuw zijn in de compacte klasse. Zo is er het mechatronisch chassis, die de wendbaarheid en stabiliteit aanzienlijk verbetert zonder concessies te doen op het comfort. Het chassis kan optioneel worden gecombineerd met Opel´s elektronische ‘FlexRide’, die de bestuurder de keuze tussen drie rijstanden (standaard, Sport en Tour) biedt. Bovendien past het systeem zich continu aan de rijstijl en -omstandigheden aan.

Bijzondere verlichting
Het debuteert reeds in de Insignia en straks is Advanced Forward Lighting met bi-xenonkoplampen ook verkrijgbaar op de nieuwe Astra. Deze verlichtingstechniek past de intensiteit en het bereik van de lichtbundel automatisch aan de actuele weg- en rijsituatie aan. Andere noviteiten zijn het zogenoemde ‘Opel Eye’, een camerasysteem dat verkeersborden herkent en speciale ergonomische voorstoelen die de Insignia ook bevat.

Motorengamma
Wanneer de Astra eind dit jaar in de showrooms belandt zal deze in eerste instantie leverbaar zijn met acht motoren: vier benzinemotoren en een gelijk aantal diesels. Aan de basis van het benzinegamma staat de ongeblazen 1.4 liter met 100 pk, gevolgd door de 1.4 Turbo met 140 pk. Deze motor vervangt de huidige 1.8 liter. Een 1.6 Turbo met 180 pk zal voorlopig het benzinegamma aanvoeren tot de komst van de OPC (240 pk). De vier beschikbare diesels bevatten allen common-rail techniek en variëren in cilinderinhoud van 1,3 tot 2,0 liter met vermogens tussen 95 pk en 160 pk. Een extra zuinige en schone Astra ecoFLEX kunnen we ook verwachten. Regulier zal de aandrijving op de voorwielen plaatsvinden en vierwielaandrijving zal optioneel in de prijslijsten worden opgenomen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Officieel onthuld: de nieuwe Opel Astra
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers