Nieuws

Ferrari F450 staat te trappelen

Ferrari F450 staat te trappelen

Hoewel we nog niet uitgekeken zijn op de Ferrari F430 gaat hij al weer vijf jaar mee. En met de komst van de California afgelopen jaar wordt het misschien toch tijd voor een opvolger. En die staat dan ook te trappelen op de sporen gegeven te worden.

Volgens bezoekers van verschillende autoforums over de hele wereld is de opvolger van de Ferrari F430 zelfs al bijna klaar. De bolide - die gebukt gaat onder de codenaam F142 - zal dit najaar nog worden gepresenteerd en begin 2010 de weg vinden naar een nieuwe eigenaren.

Flinke vermogensboost 
Het zijn nog allemaal geruchten en details over de nieuwe Ferrari zijn dan ook nog niet bekend. Er wordt gespeculeerd dat achterin wederom een V8-motor huist waarbij de cilinderinhoud 4,5 liter meet. Andere bronnen melden daarentegen dat de motor van de F450, zoals het productiemodel vermoedelijk gaat heten, juist minder kubieke centimeters bevat om zodoende de CO2-uitstoot te verminderen. Kortom, het is allemaal nog onzeker. Waar we wel vanuit kunnen gaan is dat het vermogen een flinke boost krijgt ten opzicht van de F430. Niet in de eerste plaats om het gat met de California te vergroten, maar ook omdat het nu eenmaal een Ferrari betreft.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken