Nieuws

Uitgelekt: productiemodel nieuwe VW Golf GTI

Uitgelekt: productiemodel nieuwe VW Golf GTI

De nieuwe Volkswagen Golf GTI zoals die vorig jaar in Parijs stond was officieel nog een conceptcar. Het productiemodel wijkt echter nauwelijk af kunnen we nu concluderen. Dit zijn namelijk de eerste foto´s van de Golf GTI zoals die nog voor de zomer bij de dealers staat.

Met de komst van de zesde generatie Golf konden GTI-liefhebbers alvast reikhalzend uitkijken naar een Golf VI GTI. Om de liefhebber niet te lang in spanning te laten presenteerde Volkswagen vorig jaar oktober in Parijs een conceptcar. De Golf GTI Concept was een zeer realistisch voorproefje van de nieuwe GTI.

210 pk
Dat het productiemodel nauwelijks afwijkt van de conceptcar was te verwachten. Dat model zag er zo productierijp uit dat zelfs wij pas bij het zien van deze foto´s werden herinnerd aan het feit dat de in Parijs gepresenteerde auto niet het productiemodel, maar een conceptcar was. Wij verwachten dat behalve het uiterlijk ook de prestaties niet zijn veranderd. Verwacht onder de motorkap dan ook een 210 pk sterke 2.0 liter turbomotor die de Golf GTI in 7,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h doet versnellen. De topsnelheid ligt op net geen 240 km/h.

Volkswagen onthult de nieuwe Golf GTI in Geneve. Meer details zullen in aanloop naar de beurs volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Uitgelekt: productiemodel nieuwe VW Golf GTI
Uitgelekt: productiemodel nieuwe VW Golf GTI
Redactie
Door Redactie

Zoeken