Nieuws

Praktijkproef met Mitsubishi I MiEV

Praktijkproef met Mitsubishi I MiEV

Mitsubishi start met een praktijkproef in Europa om het potentieel van de i MiEV te testen. Deze elektrisch aangedreven compacte auto komt mogelijk in 2011 in Europa op de markt.

Na de afgelopen 12 maanden het onderwerp te zijn geweest van vele besloten presentaties en testritten met nuts- en elektriciteitsbedrijven, lokale en regionale overheden en grote fleetowners, start het testen met de i MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle) nu op lokaal niveau met in totaal 12 auto´s. Daarmee gaat Mitsubishi net als MINI met de MINI E en Volkswagen met de Golf TwinDrive de haalbaarheid in de praktijk uittesten. Het testen begint in Spanje, Groot Brittanië en ook in Nederland. Later dit jaar volgen andere Europese markten.

Over de Mitsubishi i MiEV
De kleine Mitsubishi meet een lengte van 3,40 meter, een breedte van 1,48 m en een hoogte van 1,60 m. Daarmee is het model qua afmetingen een mengelmoes tussen de Citroën C1 en de Smart Fortwo. Onder de motorkap ligt een elektromotor met een vermogen van 47 kW en een koppel van 180 Nm. Daarmee is een topsnelheid van 130 km/h te behalen en is de actieradius beperkt tot 160 km. Deze zomer al beleeft de i MiEV zijn introductie in Japan. Indien de Europese haalbaarheidsstudie positief uitpakt, zal de auto na 2010 zijn debuut maken op de Europese markt. Wanneer de praktijkproef slaagt zal de auto niet alleen als Mitsubishi op de markt komen, maar vermoedelijk ook als Peugeot en Citroën.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Praktijkproef met Mitsubishi I MiEV
Praktijkproef met Mitsubishi I MiEV
Redactie
Door Redactie

Zoeken