Nieuws

Vingeroefening: Chrysler 200C EV

Vingeroefening: Chrysler 200C EV

Op de autotentoonstelling van Detroit vindt de wereldpremière van de Chrysler 200C EV Concept plaats. Met deze conceptcar deelt Chrysler haar visie op de toekomst met ons. Naast toekomstige aandrijftechnieken is de 200C EV qua design ook een een voorproefje voor wat de toekomst te bieden heeft.

De Chrysler 200C EV is een auto die wordt aangedreven door de actieradius-verhogende Electric Drive-technologie. Hij heeft een 268 pk sterke elektromotor, die wordt gevoed door een lithium-ion batterijpakket. Hiermee is volledig emissievrij rijden mogelijk. De actieradius bedraagt in dat geval 60 kilometer. Daarnaast beschikt de auto over een kleine en zuinige benzinemotor die als generator fungeert. Deze kan ‘bijspringen’ op momenten dat de batterijen leeg zijn. Zo zorgt deze compacte unit ervoor dat de totale actieradius 640 kilometer bedraagt. Uiteraard is het batterijpakket van de 200C EV ook thuis (of buiten de deur) op te laden door de auto via de stekker aan het elektriciteitsnet te koppelen (plug-in). Net als de andere EV-modellen van Chrysler heeft de 200C EV Concept een regeneratief remsysteem.

Vingeroefening
De topsnelheid van het studiemodel bedraagt 190 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt circa zeven seconden. Het onderstel van de 200C EV is een ingekorte versie van het 300C-platform met achterwielaandrijving. Of het model productiekansen heeft is niet bekend. Wel verwachten wij delen van de styling terug te zien in de toekomst. De conceptcar is dus meer een vingeroefening voor de ontwerpers geweest. De techniek zal overigens wel op korte termijn te vinden zijn in andere modellen van Chrysler.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vingeroefening: Chrysler 200C EV
Vingeroefening: Chrysler 200C EV
Vingeroefening: Chrysler 200C EV
Redactie
Door Redactie

Zoeken