Nieuws

Alsnog een Jaguar F-type?

Alsnog een Jaguar F-type?

In 2000 presenteerde Jaguar de F-type Concept, een bloedstollende roadster die het de Porsche Boxster moeilijk zou moeten maken. Maar doordat voormalige eigenaar van het Britse merk Ford van mening was dat andere projecten meer geld zouden opleveren, trok deze de stekker uit het F-type project. Voorzitter van de huidige Jaguar-eigenaar Tata, meneer Ratan Tata denkt daar anders over.

Het lijkt wat beter te gaan met Jaguar. De XF scoort wereldwijd naar behoren en de totale verkopen zijn ten opzichte van voorgaande jaren toegenomen. Hoewel het nog lang geen vetpot is, resulteren deze ontwikkelingen wel in een subtiele ambitieglimlach bij moederbedrijf Tata, en wel in het bijzonder bij voorzitter Ratan Tata. Autocar meldt namelijk dat hij ervan overtuigd is dat Jaguar meer succes boekt wanneer het terug naar de roots van haar bestaan gaat. Dat betekent succesvol worden met het bouwen van spannende sportwagens, zoals bijvoorbeeld de E-type en XK120 uit de jaren ´50 en ´60. Natuurlijk moeten kosten- en tijdbesparende projecten niet vergeten worden, maar met smakelijke bolides laat Jaguar zien waar het heen wil in de toekomst.

Nieuwe roadster in 2011?
Een van die ‘imagebuilders’ moet de nieuwe F-type worden, laat Tata volgens het Britse automagazine weten. Deze zou er dan moeten komen na het verwachte eind van de recessie in 2011; op het moment dat kopers meer dan nu heil zien in het aanschaffen van dure en luxe sportwagens. Jaguar toonde in 2000 al de F-type Concept, een prachtige roadster met lange motorkap, spannende ljnen en een laag koetswerk. Echter toenmalig eigenaar Ford vond dat Jaguar haar pijlen moest gaan richten op meer alledaagse modellen zoals de X-type Estate en Diesel. En dat heeft uiteindelijk niet de juiste resultaten opgeleverd. Of er daadwerkelijk een roadster in de vorm van de F-type gaat komen is nog onzeker. Een interessante ontwikkeling zou het in ieder geval wel zijn. Wij hopen het!

Bron: Autocar

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken