Nieuws

In detail: Nissan Note

In detail: Nissan Note

De in 2006 gelanceerde Nissan Note heeft een facelift ondergaan. Het is alweer de tweede facelift in het korte bestaan van de auto. Overigens is deze facelift wel een stuk uitgebreider dan de vorige. Nissan meldt een aantal optische en technische wijzigingen.

Bij deze tweede maal dat Nissan de Note onder handen heeft genomen zien we dat de voor- en de achterbumper een andere vorm hebben gekregen. Tevens nieuw is de grille en de koplampunits. Aan de achterzijde vallen vooral de achterlichten op door hun donkere units. Ook zien we nieuwe lichtmetalen velgen en is er een nieuwe lakkleur verkrijgbaar, genaamd ‘Cider Green’. In het interieur is het dashboard onder handen genomen en de afwerking zou op een hoger niveau moeten staan. Al deze wijzigingen moeten ervoor zorgen dat de Note een ‘duurdere’ uitstraling meekrijgt.

Onderhuids
Technisch is er ook het één en ander gewijzigd. Geen nieuwe motoren, maar wel een update voor twee motoren. Zo blijft de 1.4 liter benzine met 88 pk even sterk, maar stoot met 139 g/km minder CO2 uit. De 1.5 liter DCi-diesel is met een CO2-uitstoot van 119 g/km voortaan 17 gram per kilometer schoner. Bij beide motoren is dit mogelijk gemaakt door de andere versnellingsbakverhoudingen en een beter geprogrammeerd motormanagement. Het onderstel is voortaan iets comfortabeler en de besturing iets aangescherpt. Verder meldt het merk dat er binnenkort ook een roetfilter beschikbaar wordt voor de Note met dieselmotor.

Parijs

De gefacelifte Nissan Note beleeft zijn publieke debuut op de Autosalon van Parijs. Kort daarna zal de auto in de showrooms te vinden zijn. In hoeverre de prijzen veranderen zal het Japanse merk vermoedelijk kort na de beurs bekend maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
In detail: Nissan Note
In detail: Nissan Note
In detail: Nissan Note
In detail: Nissan Note
Redactie
Door Redactie

Zoeken