Nieuws

BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant

BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant

Na eerdere spyshots en een teaser heeft BMW eindelijk de eerste informatie en beelden van de nieuwe X1 Concept vrijgegeven. Wanneer de BMW X1 de showrooms bereikt in 2009 gaat het de strijd aan in het compacte SUV-segment waar ook de Toyota RAV4, Ford Kuga en Volkswagen Tiguan zich bevinden.

De BMW X1 laat eindelijk een eerste glimp van zichzelf zien. BMW heeft ons lang in spanning laten afwachten maar heeft nu de eerste informatie en beelden van haar nieuwe en eerste compacte SUV vrijgegeven. De video teaser van de X1 Concept die eerder deze week werd verspreid, verraadde al enigszins een aantal uiterlijkheden van de concept zoals deze in Parijs staat. In deze goudkleurige lak zal de compacte SUV absoluut veel aandacht op zich weten te vestigen tijdens de autobeurs. Wij vinden de X1 Concept in ieder geval bijzonder geslaagd.

Echt X-model
Aan de buitenzijde is de X1 Concept onmiskenbaar een X-model van het Duitse merk. De krachtige nieren, de kenmerkende grille en de robuuste uitstraling hebben veel weg van de BMW X3 en X5. Vooral van opzij gezien toont de X1 Concept enige overeenkomsten met deze modellen. Echter herkennen we hier en daar ook enkele details van de nieuwe 7-serie, zoals de koplampunits. Ook recht van voren zien we overeenkomsten met de toplimousine. De ringvormige koplampen en de typische L-vormige achterlichtunits met LED-techniek geven weer dat concept helemaal opgaat in het huidige familiegezicht van BMW.

Urban Sporter
De zwarte plastic carrosserie-omranding en bodemplaatbescherming geven de X1 Concept een avontuurlijk aangezicht. Ondanks dit gestalte heeft het toekomstige productiemodel geen serieuze terreincapaciteiten. BMW noemt de auto een ‘urban sporter’ en maakt daarmee duidelijk dat de X1 mikt op avontuurlijke automobilisten die voornamelijk op het verharde blijven. Naast deze karaktereigenschappen belooft BMW een uitgebreide reeks aan moderne en milieubewuste motoren, geweldige rij-eigenschappen en een scala aan elektronische middelen die het rijden in een X1 tot een aangename bezigheid maken. Bovendien staat comfort en veiligheid op een hoog niveau.

Compact SUV-segment
Met een lengte van 4,46 meter en een wielbasis van 2,76 is de X1 Concept circa 10,8 cm korter dan een BMW X3. Daarmee valt de auto is de klasse van compacte SUV’s als de Toyota RAV4 en Ford Kuga. De ruimte binnenin zal dus waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met die van de zojuist genoemde concurrenten. Echter zal de X1 met deze buitenmaten ook niet veel onderdoen voor een BMW X3. Foto´s van het interieurdesign heeft BMW nog niet vrijgegeven. Verwacht echter dat het op en top BMW zijn. Aangezien de X1 is gebaseerd op de 1-serie zal het interieur veel gelijkenis kennen met BMW´s kleinste model. De BMW X1 zoals deze in Parijs staat betreft nog een studiemodel. Maar de auto ziet er dermate productierijp uit dat - wanneer het ergens in 2009 de showrooms bereikt - nagenoeg niet zal afwijken van de getoonde concept.

Wanneer donderdag het doek officieel van de X1 Concept wordt getrokken, hopen we dat BMW meer details van de X1 vrijgeeft. Indien dat zo is, houden wij jullie natuurlijk op de hoogte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant
BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant
BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant
BMW X1 Concept onthuld: compacte X-variant
Redactie
Door Redactie

Zoeken