Nieuws

Officieel: zevenzits Hyundia iX55

Officieel: zevenzits Hyundia iX55

Onlangs trok Hyundai tijdens de Autosalon van Moskou het doek van de iX55, maar zijn officiële debuut staat gepland voor Parijs. In de VS en Zuid-Korea staat de zevenzitter al enige tijd bekend als Veracruz, maar nu maakt de auto dan eindelijk de oversteek naar deze kant van de oceaan.

Begin dit jaar werd bekend dat Hyundai met een zevenzits SUV de oversteek zou maken naar Europa. De auto rijdt in de Verenigde Staten en Zuid-Korea al enige tijd rond onder de naam Veracruz, maar zal hier iX55 worden genoemd. Hiermee past het prima in de reeks ´i´-benamingen (i10 en i30) van de Zuid-Koreanen.

Nieuwe V6
Ten opzichte van de Veracruz onderging de iX55 onderhuids de nodige wijzigingen om de auto geschikt te maken voor de Europese markt. Een nieuwe 3.0 liter V6 CRDi-turbodieselmotor dient als krachtbron die goed is voor 240 pk. De acceleratie van 0 tot 100 km/u voltrekt zich in 10,4 seconden en het gemiddelde brandstofverbruik ligt op 9,4 l/100 km. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 249 g/km.

Zee aan ruimte
De zevenzitter is vooral een functionele en praktische auto. Als de derde zitrij niet nodig is, kan deze worden neergeklapt zodat er een kofferruimte van 598 liter ontstaat. Wanneer ook de reguliere achterbank wordt neergeklapt beschikt de SUV over maar liefst 2.457 liter aan bagageruimte. Genoeg om de komende zomer de caravan thuis te laten.

Moskou voor Parijs
Onlangs kon het Europese publiek voor het eerst de iX55 bewonderen op de Autoshow van Moskou. De auto beleeft echter als productiemodel zijn officiële debuut in Parijs, begin oktober. De getoonde foto is dan ook de eerste officiële afbeelding van de iX55.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken