Nieuws

Lichte facelift voor Renault Scénic

Lichte facelift voor Renault Scénic

Nog ruim een jaar moet de huidige Renault Scénic mee en om de verkopen nogmaals te stimuleren, komt Renault met een kleine facelift. Naast een paar optische wijzigen, zijn de meeste veranderingen bij de uitrusting te vinden.

Sinds 2003 rijdt de huidige generatie Renault Scénic alweer rond. De auto kreeg in 2006 een redelijk ingrijpende facelift, nu ondergaat de MPV een aantal kleine wijzigingen. De meest opvallende wijzingen zijn zoals vaak bij een kleine facelift – het woord zegt het al – aan het ‘gezicht’ van de auto te vinden. De koplampen zijn voorzien van een masker, wat ze iets donkerder maken. Ook de grille en mistlampen zijn licht gewijzigd, wat de wagen een nieuw en opgefrist gezicht geeft.

Nieuwe uitvoeringen
Naast de optische wijzigingen, veranderde Renault veel in de uitvoeringen van de midi-MPV. In plaats van tien uitvoeringen, wordt de auto nu leverbaar in zes smaken. We noteren; Emotion, Latitude, Carminat, Exception, Conquest en Jade. Naast deze zes verschillende uitvoeringen is er uit een drietal optiepakketten te kiezen; Voyage, Techno en het Premium pack. Elke pakket heeft verschillende opties te bieden tegen een flinke korting.

Motorenpalet
Ook bij de motoren en uitvoering zien we een vereenvoudiging. Van de 84 verschillende keuzemogelijkheden is er nu "slechts" te kiezen uit 34 combinaties. De auto zal leverbaar worden met 2 benzinemotoren, namelijk een 1.6 met 110 pk en een 135 pk sterke 2.0 liter motor die gekoppeld is aan een automaat. Bij de dieselmotoren kan men kiezen uit 4 motoren, met vermogens uiteenlopend van 85 tot 150 pk.

Prijzen nog niet bekend
De stoerdere Scénic Conquest krijgt overigens niets mee van de optische wijzigingen. De Conquest profiteert anderzijds wel van de facelift, want hij krijgt namelijk meer uitrusting voor dezelfde prijs. De vernieuwde Renault Scénic en Grand Scénic zullen op korte termijn bij de dealer te bezichtigen zijn. Prijzen zijn nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichte facelift voor Renault Scénic
Lichte facelift voor Renault Scénic
Lichte facelift voor Renault Scénic
Lichte facelift voor Renault Scénic
Redactie
Door Redactie

Zoeken