Nieuws

Facelift voor de Citroën C4

Facelift voor de Citroën C4

Na ruim 900.000 geproduceerde exemplaren krijgt de Citroën C4 een facelift. De Franse middenklasser onderging tal van wijzigingen aan het in- en exterieur alsmede in de techniek. De vernieuwde Citroën C4 past hierdoor weer beter binnen het vernieuwde Citroën-gamma.

De Citroën C4 is sinds 2004 op de markt. Ondanks zijn opvallende uiterlijk is het model niet tijdloos. Het uiterlijk van de C4 is dan ook op tal van punten licht bijgeschaafd. Het is echter wel een facelift waarbij de wijzigingen in één oogopslag duidelijk zijn. En dat is nog weleens anders. De wagen lijkt qua uiterlijk voortaan meer op zijn grote broer C5. Zo werden er een gloednieuwe grille en voorbumper ontworpen die meer in lijn staan met het huidige familiegezicht van Citroën. De in de voorbumper gepositioneerde mistlampen zijn voorzien van een randje chroom. Ook zijn er drie nieuwe soorten lichtmetalen wielen te bestellen en zijn er drie nieuwe carrosseriekleuren leverbaar.

Informatiedisplay
Binnenin de vernieuwde C4 valt vooral de herziene lay-out van het centrale display op. Had de vorige C4 nog een aparte toerenteller achter het stuur, de gefacelifte versie heeft deze geïntegreerd in het centrale display. Dit is gedaan met het oog op het comfort en de veiligheid. Verdere verbeteringen betreffen de bekleding en het afwerkingsniveau in de auto. Deze zijn volgens Citroën naar een nieuw (lees: hoger) niveau gebracht.

Zuinigere HDI motoren
De nieuwe C4 wordt leverbaar met drie dieselmotoren, welke ook vóór de facelift leverbaar waren. Het gaat om twee varianten van de 1.6 HDI (92 en 110 pk) en een 140 pk sterke 2.0 liter HDI. Dankzij enkele aanpassingen, waaronder het monteren van banden met een lagere rolweerstand, is de uitstoot van het model verminderd. Ook het verbruik van de wagens daalde licht. Zo verbruikt de 1.6 HDI in beide gevallen 4,4 liter per 100 km en neemt de 2.0 HDI genoegen met gemiddeld 5,3 liter per 100 km.

Twee nieuwe benzinemotoren
Waar het dieselaanbod slechts in detail veranderd is, zijn er bij de benzinemotoren twee nieuwe motoren leverbaar. De twee motoren komen voort uit een samenwerking tussen PSA (Citroën en Peugeot) en BMW en zijn al langer bij concerngenoot Peugeot te vinden in bijvoorbeeld de 207 en 308. De C4 wordt leverbaar met de 120 pk, 140 pk (alleen met automaat) en de 150 pk versie van de 1.6 liter motor. De 140 en 150 pk versies zijn uitgerust met een turbo om zodoende de viercilinder van meer vermogen te voorzien.

MyWay systeem
Compleet nieuw voor de Citroën C4 is het MyWay systeem. Dit allesomvattende audio- en navigatiesysteem vult het huidige aanbod aan. Het systeem werkt via een zeven inch groot beeldscherm welke in de middenconsole gepositioneerd is. Geïntergeerd in het systeem is ook Bluetooth waardoor handsfree bellen mogelijk wordt gemaakt. Ook nieuw is het ‘USB Box’ systeem. Het systeem, welke na de jaarwisseling leverbaar wordt, zal naast een USB-aansluiting bestaan uit een audio ingang. Via het centrale scherm zal informatie over de muziek getoond worden.

Introductie in Moskou
De vernieuwde Citroën C4 zal debuteren op de Autosalon van Moskou. Deze opent haar deuren op 26 augustus 2008. Kort daarna zal de wagen bij de dealers staan. De prijzen en exacte specificaties voor ons land worden tegen die tijd bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Citroën C4
Facelift voor de Citroën C4
Facelift voor de Citroën C4
Facelift voor de Citroën C4
Facelift voor de Citroën C4
Facelift voor de Citroën C4
Redactie
Door Redactie

Zoeken