Nieuws

Jaguar XKR Portfolio Special Edition

Jaguar XKR Portfolio Special Edition

Met de 2009 Jaguar XKR Portfolio herhaalt Jaguar het recept van de succesvolle XKR Portfolio van vorig jaar. De sportauto zal leverbaar zijn als Coupé en als Convertible en wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage. Zowel van binnen als van buiten onderscheidt de XKR Portfolio zich door enkele exclusieve en sportieve details.

Het eerste Portfolio-model van Jaguar werd in 2006 gepresenteerd in de vorm van de XJR Portfolio. Vorig jaar werd ook van de XKR een Portfolio-model gepresenteerd. Het succes van beide modellen was opvallend groot en Jaguar besloot dan ook het recept opnieuw toe te passen. Naast de nieuwe XJR Portfolio staat op de Autosalon van Genève 2008 ook de XKR Portfolio.

Shadow Grey
Deze special edition onderscheidt zich uiterlijk onder meer door de speciale Shadow Grey metallic lak. Verder zien we 20 inch Selena lichtmetalen wielen, in aluminium uitgevoerde power vents en een speciale badge op de kofferklep. De ´Heritage´ badges in de wielen en de rood gelakte remklauwen maken het plaatje compleet.

Stijl en luxe
Wie instapt krijgt het typische Britse gevoel van stijl en luxe. Met naar keuze hout of aluminium op het dashboard en speciale lederen bekleding onderstreept Jaguar het exclusieve karakter van deze XKR Portfolio. Verder zijn de matten speciaal voor dit model ontwikkeld en is de versnellingspook in aluminium uitgevoerd en met leer bekleed. Het Bowers & Wilkins audiosysteem is standaard en zorgt met 525 watt voor een ongekende geluidsweergave.

420 pk V8
Onder de motorkap ligt de uit de XKR bekende Supercharged V8 met een vermogen van 420 pk. Geheel passend bij dit vermogen wordt het Portfolio-model uitgevoerd met een sportremsysteem dat is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen Jaguar en remmenfabrikant Alcon.

Gelimiteerde productie
Vanaf heden is de Jaguar XKR Portfolio als Coupé en Convertible te bestellen. Vanaf de zomer is het model ook daadwerkelijk leverbaar. Zoals gezegd wordt de XKR Portfolio in een gelimiteerde serie geproduceerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Jaguar XKR Portfolio Special Edition
Jaguar XKR Portfolio Special Edition
Jaguar XKR Portfolio Special Edition
Jaguar XKR Portfolio Special Edition
Redactie
Door Redactie

Zoeken