Nieuws

Chrysler toont drie groene conceptcars

Chrysler toont drie groene conceptcars

Chrysler zal in Detroit een drietal milieuvriendelijke conceptcars onthullen. De Chrysler Groep presenteert daar onder de merknamen Chrysler, Dodge en Jeep verrassende conceptcars. Elk staan ze in het teken van een zo milieuvriendelijk mogelijk karakter.

Eén van de speerpunten van het ‘nieuwe Chrysler’ is Be Green. En dat wil Chrysler laten zien middels de presentatie van een drietal opvallende conceptcars. Die volgen op de introductie van de hybrideversies van de Chrysler Aspen en Dodge Durango die in Los Angeles zijn onthuld. De conceptcars De Chrysler ecoVoyager, de Dodge ZEO en de Jeep Rengade laten zien wat de volgende stappen zouden kunnen zijn.

De ecoVoyager Concept
De Chrysler ecoVoyager is ‘all american’ vierdeurs vierzitter, die geen schadelijke stoffen uitstoot (Zero Emission Vehicle). Hij beschikt over een aandrijflijn met elektromotor en een compact Lithium-Ion batterijpakket. Samen met een compacte brandstofcel (die wordt gevoed door waterstof) komt de ecoVoyager tot een actieradius van zo’n 480 kilometer.

Elektricity is in the air: Dodge ZEO
Dodge laat met de ZEO Concept zien dat een musclecar zijn kracht ook kan ontlenen aan een efficiënte elektromotor. De spectaculair gelijnde vierdeurs 2+2 heeft elektrische aandrijving in combinatie met een lithium-Ion batterijpakket. Met volledig opgeladen batterijen heeft de ZEO een actieradius van minimaal 400 km.

Uithoudingsvermogen á la Jeep
De Jeep Renegade toont aan dat de verbrandingsmotor ook zeer milieuvriendelijk kan zijn. Hij beschikt over een compacte BLUETEC-dieselmotor in combinatie met een elektromotor. Het bijbehorende batterijpakket geeft de Renegade een (extra) actieradius van 40 kilometer. De Renegade is compact (B-segment), heeft zeer ‘basic’ opbouw, maar biedt wel maximaal (off-road) rijplezier.

Debuut in Detroit
De officiële informatie en fotografie van de conceptcars zal volgen na de introductie op de NAIAS in Detroit. Die zal begin januari plaatsvinden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chrysler toont drie groene conceptcars
Chrysler toont drie groene conceptcars
Chrysler toont drie groene conceptcars
Chrysler toont drie groene conceptcars
Chrysler toont drie groene conceptcars
Redactie
Door Redactie

Zoeken