Nieuws

Uitgelekt: compleet nieuwe Nissan Murano

Uitgelekt: compleet nieuwe Nissan Murano

De eerste info van de nieuwe Nissan Murano is uitgelekt. De auto staat als wereldprimeur op de Autoshow van Los Angeles en komt in 2008 op de markt. De futuristische crossover van Nissan is volledig vernieuwd, maar nog wel herkenbaar.

nDe Nissan Murano werd in 2003 in de Verenigde Staten gepresenteerd. Het model bleek een groot succes te zijn en Nissan besloot de auto ook naar Europa te halen. In 2005 kwam de Murano in licht gewijzigde vorm bij ons op de markt. Daarmee is de auto voor Europese begrippen nog maar twee jaar oud. Aangezien het model in de VS echter al veel langer leverbaar is, was het volgens Nissan tijd voor een opvolger.

Moderne SUV
De nieuwe Murano is modern vormgegeven. De auto houdt het midden tussen een stationwagon en een SUV, waardoor het een echte crossover genoemd kan worden. Het exterieur heeft vloeiende lijnen en vele sportieve accenten. We zien onder meer 20 inch lichtmetalen wielen, een hogere motorkap en LED-achterlichtunits. Het interieur is eveneens volledig nieuw. Het geheel ziet er verzorgd uit en de materialen lijken hoogwaardig. Met onder meer een Bose audiosysteem, DVD-navigatiesysteem met 9 GB harddisk en de mogelijkheid om een iPod te koppelen is de Murano geheel bij de tijd. De zitplaatsen kunnen zowel voor- als achterin worden voorzien van stoelverwarming, de achterklep is elektrisch te openen en sluiten en de achteruitrijcamera assisteert met inparkeren. Kortom, een moderne auto voorzien van hedendaags comfort.

V6 benzinemotor
Onder de motorkap ligt de 3.5 liter V6 benzinemotor zoals we die van Nissan inmiddels kennen. De motor ontwikkelt in de nieuwe Murano een vermogen van 265 pk en is gekoppeld aan een CVT-automaat. Er is keuze uit voor- en vierwielaandrijving en bovendien wordt er gesproken over een dieselmotor voor de Europese markt.

Debuut in LA
De nieuwe Murano zal deze week zijn officiële debuut beleven op de Los Angeles Autoshow. In 2008 zal het model bij de dealers staan. In hoeverre de Europese versie afwijkt van dit Amerikaanse model is niet bekend. Het zal qua uiterlijk vooral betrekking hebben op de details vermoeden wij.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Uitgelekt: compleet nieuwe Nissan Murano
Redactie
Door Redactie

Zoeken