Nieuws

Fisker presenteert vierdeurs hybride sportsedan

Fisker presenteert vierdeurs hybride sportsedan

Fisker Automotive presenteert in Detroit een hybride sportsedan. Het bedrijf heeft onder leiding van Henrik Fisker jaren gewerkt aan de ontwikkeling van deze sportsedan. Revolutionair is het feit dat de sedan hybride-aandrijving heeft. Eind 2009 zal de sportsedan in productie gaan.

Hendrik Fisker heeft enkele jaren geleden het bedrijf Fisker Automotive opgericht. De ex-Aston Martin ontwerper heeft daarbij een BMW 6-serie en Mercedes SL omgebouwd tot Fisker Latigo CS en Fisker Tramonto. Het succes van beide modellen heeft Fisker er mede toe gebracht niet alleen als carrosseriebouwer verder te gaan, maar ook als autofabrikant. Het resultaat hiervan is te zien op de NAIAS in Detroit, die in januari 2008 haar deuren opent.

Compleet zelf ontwikkeld
De nieuwe sport sedan van Fisker is van de grond af aan zelf ontwikkeld en ontworpen. Het onderstel komt uit eigen huis en dat maakte het voor Fisker mogelijk geen concessies te hoeven doen aan het ontwerp en de techniek. Fisker is ontwerper van nature en dat bood hem de mogelijkheid zijn creatieve geest volledig zijn gang te laten gaan.

Hybride
De techniek is eveneens opvallend. De nieuwe sport sedan wordt namelijk aangedreven door een hybride-concept. De elektromotor put uit een groot pak aan batterijen dat het mogelijk maakt om 80 km volledig elektrisch te rijden. Met een benzine- of dieselmotor onder de kap kan de actieradius bovendien worden uitgebreid naar 1000 km.

Debuut in Detroit
Exacte details over de Fisker Sport Sedan zijn op dit moment nog niet bekend. Deze eerste informatie moet ons alvast warm doen lopen voor het debuut in Detroit. In januari hopen we u meer te kunnen vertellen over dit nieuwe automerk. Eind 2009 zal de auto in productie gaan. Fisker hoopt op jaarbasis 15.000 exemplaren te kunnen verkopen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken