Nieuws

Renault Laguna Coupé concept: spannend!

Renault Laguna Coupé concept: spannend!

Renault laat in Frankfurt de Laguna Coupé concept zien. Deze designstudie verwijst alvast naar de nabije toekomst. Renault wil namelijk daadwerkelijk een coupé op basis van de Laguna op de markt gaan brengen. Hiermee wil Renault een meer premium-karakter gaan realiseren.

De Laguna Coupé concept is dus niet zomaar een conceptcar. Het model laat zien hoe Renault denkt over een coupé-variant op basis van de Laguna. Daarmee moet men het op gaan nemen tegen de 407 Coupé van Peugeot.

Brede heupen
Natuurlijk is de Coupé heel herkenbaar als Laguna, maar heeft ook een paar unieke uiterlijke kenmerken. Vooral de achterkant met de brede heupen zorgen ervoor dat de Coupé een heel sportief uiterlijk krijgt. Aan de voorkant zien we andere koplampunits en mistlampen met LED-techniek.

Informatiescherm met sfeerverlichting
Binnenin de conceptcar komen we een herkenbaar dashboard tegen. Het heeft weliswaar de vormen van de gewone laguna, maar is toch compleet anders opgebouwd. Zo zit er op de plek van de bedieningselementen een groot scherm die doorloopt tot bij de ventilatieroosters. Dit scherm zorgt niet alleen voor verstrekken van informatie over diverse systemen, maar dient ook als sfeerverlichting.

Nieuwe V6 dieselmotor
De conceptcar is uitgerust met een gloednieuwe dieselmotor van Renault. De 3 liter grote V6 dCi motor zal in twee varianten op de markt komen in diverse producten van Renault en Nissan. De sterkste variant krijgt 265 pk en 550 Nm mee, de lichtere versie moet het doen met 230 pk en 450 Nm. Met de 230 pk sterke V6 dCi motor accelereert Laguna Coupé Concept in 7 seconden van 0 tot 100 km/u.

Active Drive chassis
Met Laguna Coupé Concept, die op het platform van nieuwe Laguna is gebouwd,
introduceert Renault het Active Drive chassis met vier gestuurde wielen (4RD). Dit onderstel is ontwikkeld door Renault Sport Technologies en zorgt voor een sportiever rijgedrag. De Coupé Concept krijgt 20" aluminium velgen mee. Het spiraalvormige design is er niet alleen maar voor sier, maar zorgt ook voor een betere koeling van de remklauwen. De wielen zijn gemonteerd op 245/35 Michelin Pilot Sport banden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Renault Laguna Coupé concept: spannend!
Renault Laguna Coupé concept: spannend!
Renault Laguna Coupé concept: spannend!
Redactie
Door Redactie

Zoeken