Nieuws

Gloednieuw: Ford Kuga

Gloednieuw: Ford Kuga

Ford heeft de eerste foto’s van de Ford Kuga vrijgegeven. De nieuwste telg van het merk moet het opnemen tegen de hevige concurrentie in het SUV segment. Voornaamste concurrent van de Kuga is de eveneens gloednieuwe Volkswagen Tiguan.

Het is duidelijk te zien dat Ford voor de Kuga de nieuwe designtaal van het merk weer gebruikt heeft. De Kinetic-designtaal die ook in bijvoorbeeld de nieuwe Mondeo de toon voert is hier duidelijk te zien. De scherpe lijnen en agressieve neus maken van de Kuga een sportief gelijnde SUV. De overeenkomsten met de Iosis X-Concept van vorig jaar zijn duidelijk te zien, al is de Kuga eigenlijk een compleet ander model. 
 
7 inch beeldscherm
Binnenin de Kuga zien we een dashboard dat veel weg heeft van de recent gefacelifte C-Max. Het instrumentarium is alleen een stukje sportiever gemaakt, dit door middel van twee grote diepliggende klokken. Aluminium look accenten op het dashboard maken de sportieve sfeer compleet. Op het grote 7 inch scherm kunnen ook de beelden van de achteruitrijcamera getoond worden.

Begin 2008 bij de dealers
Veel over de techniek laat Ford niet los. Al melden ze wel even kort dat in ieder geval de 2.0 TDCi in de Kuga geleverd gaat worden. Deze dieselmotor met 136 pk en 320 Nm gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak lijkt ook de ideale combinatie voor een dergelijk type auto. Meer informatie over de beschikbare motoren volgt vlak voor de marktintroductie in begin 2008.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gloednieuw: Ford Kuga
Gloednieuw: Ford Kuga
Gloednieuw: Ford Kuga
Redactie
Door Redactie

Zoeken