Nieuws

Facelift voor Jaguar XK8 en XKR

Facelift voor Jaguar XK8 en XKR

Jaguar heeft de XK8 en XKR onder handen genomen. De XK8 en XKR hebben een lichte facelift ondergaan en er zijn wat modificaties wat betreft uitrusting.

De facelift die de Jaguar XK8 en XKR hebben ondergaan moeten ervoor zorgen dat de modellen er weer een tijdje tegenaan kunnen. Om precies te zijn 2 jaar want in 2006 komt er een compleet nieuwe XK-serie op de markt.
 
Aan de buitenkant is de nieuwe XK-serie herkenbaar aan een iets gewijzigd front. De koplampen zijn iets anders van vorm en ook de grille en de voorbumper zijn anders vormgegeven. Aan de achterkant is de vernieuwde XK-serie herkenbaar aan iets andere achterlichten en er is nu standaard een spoilertje gemonteerd op de achterklep. Behalve dat zijn er standaard twee uitlaatpijpen. Om het verschil tussen de XK8 en de XKR nu duidelijk te maken heeft de XKR nu aan beide kanten een dubbele uitlaat.
 
Wat uitrusting betreft zijn er een aantal nieuwe voorzieningen gemonteerd zoals een ‘speedlimiter’ welke als snelheidsbegrenzer werkt. Je kunt in dat geval een maximumsnelheid in programmeren die normaal gesproken niet te overschrijden is. Door het gaspedaal helemaal in te trappen en dus gebruik te maken van de kickdown kun je wel sneller dan de geprogrammeerde snelheid. Andere opties zijn ondergebracht in diverse paketten. Zo heb je het Premium, Convenience en Technology Package. Deze omvatten verschillende opties. Het meest sportieve pakket is het Premium Package dat op de XKR bestaat uit 19” lichtmetalen velgen, Brembo remmen, Recaro-sportstoelen en aluminium accenten op het dashboard.
 
In april 2004 zullen de nieuwe Jaguar XK8 en XKR in de Nederlandse showrooms staan.
 
 
 
 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor Jaguar XK8 en XKR
Redactie
Door Redactie

Zoeken