Nieuws

Nieuwe Renault Laguna in detail

Nieuwe Renault Laguna in detail

Dit zijn de nieuwe Renault Laguna en Laguna Grand Tour. Renault presenteert de Laguna 3 wederom als vijfdeurs hatchback en als Grand Tour. De nieuwe Laguna wordt leverbaar met een groot aantal motoren, veel veiligheidssystemen en Renault claimt een hoge kwaliteit.

Renault heeft er inmiddels een traditie van gemaakt om nieuwe modellen gewaagd vorm te geven. In het verleden al zorgden onder meer de nieuwe Mégane en ook de Laguna voor veel discussies. Uiteindelijk heeft dit Renault geen windeieren gelegd. De Franse autofabrikant wist met veel succes haar nieuwe modellen aan de man te brengen. En ook de Laguna 3 is een auto die in deze lijn valt. De opvallend vormgegeven neus deelt diverse kenmerken met Renault conceptcars die het merk de afgelopen jaren heeft gepresenteerd. Verder tonen zowel de hatchback als de Grand Tour overeenkomsten met de huidige generatie van de Laguna. Opvallende kenmerken zijn de verchroomde omlijsting van de zijruiten, de LED-achterlichten en de kenmerkende achterste zijruit van de Grand Tour.

Interieur
Het interieur van de nieuwe Laguna was voor Renault een grote uitdaging. De Franse fabrikant wil met dit nieuwe model aantonen dat ze in staat zijn om een perfecte afwerking, mooie materialen en een duidelijk waarneembare kwaliteit uit te stralen. De lengte van 4.69 m moet bovendien voor voldoende interieurruimte zorgen. Daarbij is de achterbank in één simpele handeling neerklapbaar voor nog meer ruimte.

Comfort
Renault heeft er veel werk van gemaakt om het comfort en gemak voor de inzittenden naar een hoog niveau te tillen. Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn in de middenconsole de bedieningselementen gegroepeerd voor de automatische parkeerrem, de snelheidsregelaar/-begrenzer en de functies van het navigatiesysteem en de carkit. Om van de nieuwe Laguna de stilste hatchback van zijn segment te maken, heeft Renault het motorgeluid aangepakt (met name bij langzaam rijden), de rijgeluiden geïsoleerd en het windgeruis bij hoge snelheid verminderd.

Benzine- en dieselmotoren
Het motorengamma is vooral op dieselgebied zeer uitgebreid. Renault levert de Laguna met een 130, 150 en 175 pk sterke 2.0 dCi. Het benzine-aanbod bestaat uit een 2.0 liter motor met een vermogen van 145 pk en een 170 pk sterke 2.0 liter turbomotor. Met uitzondering van de 170 pk-variant zijn alle motoren standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. De 2.0t beschikt over een zestraps automaat.

Veiligheid
Comfort is iets dat bij Renault (en bij Franse merken in het algemeen) hoog in het vaandel staat. Zonder dat uit het oog te verliezen heeft Renault bovendien veel aandacht besteed aan een sportiever rijgedrag. De vering is vóór en achter met respectievelijk 20 en 50 procent strakker afgesteld. Het veiligheidsniveau is hoog. Onder meer een nieuwe generatie ABS en ESP en elektronische noodstopbekrachtiging zijn standaard gemonteerd. Dat geldt ook voor een arsenaal aan airbags dat de inzittenden moet beschermen in geval van een aanrijding. Een vijf sterren score in de EuroNCAP zal Renault gezien het verleden ongetwijfeld gaan behalen.

Kwaliteit
De nieuwe Laguna komt voort uit het Renault Contract 2009. Renault streeft ernaar om in de top drie te komen voor wat betreft de kwaliteit van zowel de auto als van de serviceverlening. Behalve dat de ontwerp- en productieprocedures aangescherpt zijn, hebben ruim 120 nieuwe Laguna’s samen zes miljoen kilometer gereden onder alle mogelijke weersomstandigheden en op de meest slechte wegen. Volgens Renault moeten al deze inspanningen ervoor zorgen dat de nieuwe Laguna voor eens en voor altijd afrekent met het soms wat negatieve kwaliteitsimago van Renault.

Oktober 2007 bij de dealers
Tijdens de IAA in Frankfurt (september 2007) zal de nieuwe Laguna zijn werelddebuut beleven. Het model staat in oktober bij de dealers. De prijzen en uitrustingsniveaus worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Nieuwe Renault Laguna in detail
Redactie
Door Redactie

Zoeken