Nieuws

Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd

Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd

Na vele jaren vond Bentley het tijd om de Arnage weer up-to-date te brengen. Meest opvallend aan de nieuwe Bentley Arnage zijn de ronde koplampen a la Continental GT en een compleet gewijzigd interieur.

Het gebeurt niet vaak dat een merk als Bentley een auto wijzigt. Als het wel gebeurt zijn het vaak subtiele wijzigingen en blijft veel bij het oude, de auto moet immers wel herkenbaar blijven. Zo is het ook het geval bij de nieuwe Bentley Arnage die vanaf modeljaar 2005 leverbaar wordt.

Het meest opvallend is het gewijzigde front met nieuwe, ronde koplampen, die veel weg hebben van de Bentley Continental GT een iets andere grille en een opnieuw ontworpen motorkap die tevens leverbaar is in twee verschillende kleuren. Bovendien zijn de voor- en achterbumper volledig nieuw en is er een hele serie nieuwe lichtmetalen velgen leverbaar. De Arnage is standaard verkrijgbaar in 40 verschillende lakkleuren en 27 soorten interieurbekleding.

Meer opvallend is het interieur dat volledig is aangepakt. Helaas heeft Bentley hiervan alleen een halve foto vrijgegeven waardoor het dashboard niet echt te zien is. Niet alleen optisch is het interieur aangepast. Bentley heeft ook de ergonomie sterk verbeterd en knopjes die weinig gebruikt worden weggestopt achter klepjes.

De nieuwe Arnage zal leverbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Allen zijn voorzien van een 6.75 liter V8 waarvan de vermogen afhankelijk zijn van de uitvoering. Zo levert de V8 in de Arnage R en RL maar liefst 400 pk en 835 Nm. In de Arnage T levert diezelfde V8 450 pk en 875 Nm. De Arnage T, de snelste van de serie, moet daarmee in 5,5 seconden naar de honderd kilometer per uur kunnen sprinten. Als je echt durft kun je doorgaan tot 270 km/h.

Al met al is de Bentey Arnage weer helemaal bij de tijd. Diverse technische vernieuwingen, kwaliteitsverbeteringen en een nieuwe styling zorgen ervoor dat de Arnage weer jaren meekan. De prijzen variëren tussen de € 216.000,- en € 230.000,- voor de standaard geleverde utivoeringen. Wil je een eigen kleur of hele andere bekleding? Geen probleem, maar dan schiet het bedrag wel flink de lucht in!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd
Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd
Nieuwe Bentley Arnage geïntroduceerd
Redactie
Door Redactie

Zoeken