Nieuws

Snelle Ford Fiesta ST

Snelle Ford Fiesta ST

Eind 2004 zal de nieuwe Ford Fiesta ST het programma van sportieve Ford´s moeten gaan aanvullen. Een 150 pk sterke 2.0 motor zal de Fiesta ST tot mooie prestaties moeten dwingen.

De nieuwe Ford Fiesta ST biedt een betaalbare mix van prestaties, fijne rij-eigenschappen en een stoere sportieve styling in een bestuurdersvriendelijk pakket. Ford geeft in Genève een voorproefje van het nieuwe sportieve model.

Het nieuwe model doet in veel opzichten denken aan de oorspronkelijke Fiesta XR2 uit 1981: een auto met een zeer sportieve uitstraling, maar met comfortabele rij-eigenschappen.

De pittige nieuwe Fiesta ST is uitgerust met een krachtige 150-pk (110 kW), 2,0-liter Duratec ST-motor en heeft een enigszins aangepast chassis. Het resultaat zal de liefhebber van compacte auto´s ongetwijfeld bevallen.

De nieuwe Fiesta ST die in Genève voor het eerst wordt getoond in het nieuwe, heldere Ford ST-rood, neemt binnen de Fiesta-reeks een duidelijke positie in. Het unieke ontwerp omvat nieuwe voor- en achterbumpers, nieuwe sierlijsten aan de zijkant bij de treeplank en portiergrepen, antischuurstrips en buitenspiegelbehuizing in carrosseriekleur. De stoere 17-inch lichtmetalen wielen met 11 spaken en lage banden vormen een goede indicatie van de lekkere rij-eigenschappen.

Ford zegt op dit moment alleen toe dat een verbetering van twee seconden zal worden bereikt in de acceleratie van nul naar 90 kilometer per uur ten opzichte van het standaard 1,6-liter, 100-pk (74 kW) Fiesta-model. Een snelle rekensom leert dat de Fiësta ST de sprint dan in ongeveer 8,6 seconden moet kunnen afleggen. Alle andere details zullen pas bekend worden gemaakt tegen de tijd dat de Fiesta ST eind 2004 wordt geïntroduceerd.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Snelle Ford Fiesta ST
Snelle Ford Fiesta ST
Redactie
Door Redactie

Zoeken