Nieuws

Defnitieve uitvoering Mercedes CLS-klasse

Defnitieve uitvoering Mercedes CLS-klasse

De Mercedes CLS-klasse is volgens Mercedes een coupé, wij zien het meer als de perfecte combinatie van een coupé en een sedan. Al eerder was de CLS-klasse als concept te zien, dit is ´em definitief: de Mercedes CLS-klasse.

Tijdens de IAA in Frankfurt, september 2003, toonde Mercedes zeer verrassende de CLS Concept, een vierdeurs coupé. Al snel werd duidelijk dat Mercedes meer met dit model wilde dan een conceptcar en plannen voor productie werden al snel bekend gemaakt. Op de Salon van Genève staat de Mercedes CLS al productiemodel, dat overigens weinig afwijkt van de in Frankfurt gepresenteerde conceptcar.

De CLS-klasse is duidelijk herkenbaar als een echte Mercedes. De auto ziet er luxe uit en heeft een sportieve vorm die met name gekenmerkt wordt door de coupé-achtige achterkant.

Het interieur heeft een luxe ambiance die met name wordt gevormd door veel hout en leer. De instap achterin is ruim en de vier stoelen zorgen voor veel ruimte. Hiermee wordt dus meteen duidelijk dat de CLS-klasse een vierpersoons auto is en daarmee toch weer wat meer van een coupé meekrijgt. De bagageruimte met een inhoud van 505 liter heeft echter weer veel meer van een sedan weg.

Twee benzinemotoren zullen de CLS-klasse in beweging moeten brengen. De eerste is de CLS 350, die heeft een 272 pk sterke V6-motor, die een koppel levert van 350 Nm. De CLS 500 heeft een vijfliter V8-krachtbron, goed voor 306 pk en een koppel van 460 Nm. Dit model is bovendien voorzien van AIRMATIC DC luchtvering. Ook op het gebied van uitrusting laat de CLS-Klasse weinig te wensen over. Sensotronic Brake Control (SBC™) en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP® zijn standaard. Voorzieningen als bi-xenon koplampen met actieve bochtverlichting, DISTRONIC afstandsregeling, COMAND APS bedienings- en navigatiesysteem en de sleutelloze instap- en startfunctie KEYLESS GO zijn als optie leverbaar.

De Mercedes-Benz CLS-Klasse wordt geleverd vanaf het najaar van 2004.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Defnitieve uitvoering Mercedes CLS-klasse
Defnitieve uitvoering Mercedes CLS-klasse
Redactie
Door Redactie

Zoeken