Nieuws

Sportieve roadster: Renault Wind

Sportieve roadster: Renault Wind

Op de Salon van Genève laat Renault een bijzondere conceptcar onder de naam Wind zien. De Renault Wind is een 2+1 roadster. De Wind is bijzonder licht en dat beloofd leuke prestaties.

Het design van de Renault Wind drukt eenvoud en harmonie uit. Het design is gebaseerd op twee hoofdlijnen. De eerste loopt over de zijkant van de auto, verdwijnt in de voor- en achterschermen en volgt de vorm van de wielkasten. De tweede lijn omlijst het interieur en benadrukt het veilige karakter van de auto. Bijzonder aan de Renault Wind is dat het een 2+1 roadster is. Het gedeelte tussen de twee voorstoelen is los te maken en kan, als het omgekeerd weer wordt gemonteerd, als derde zitplaats dienen.
 
Panoramisch uitzicht
De voorruit heeft een bolle vorm die doorloopt in de zijruiten. Hierdoor hebben de inzittenden altijd een panoramisch uitzicht, ook wanneer de uit drie lagen bestaande cabrioletkap is gesloten. De glazen achterruit heeft ook een ronde vorm en biedt daardoor een helder zicht naar achteren. Twee krachtige LED’s verlichten parallel geplaatste glaslagen en creëren zo een lichtbundel die zowel naar voren als naar opzij schijnt.
 
Verstelbare pedalen
Om de ideale zitpositie te kunnen instellen, zijn niet alleen het stuur, maar ook de pedalen verstelbaar. Wanneer het portier wordt geopend, schuiven beide in. Dat maakt het in- en uitstappen gemakkelijker. Twee met leder overtrokken, inschuifbare rollbars vormen een verlengstuk van de stijve constructie waarop ze bevestigd zijn. De kofferruimte is bekleed met leder en heeft een inhoud van 232 liter.
 
Eén knop voor de bediening
Alle bedieningselementen in de auto zijn van geanodiseerd aluminium en hebben een “soft” look. Ze zijn gemaakt volgens het Touch Design concept van Renault, wat betekent dat ze uitblinken op het gebied van ergonomie, eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Een centraal, rond bedieningspaneel biedt alle informatie over communicatie, muziek, navigatie en de overige systemen en is met één knop bedienbaar. De informatie is af te lezen van een scherm in het bovenste gedeelte van het dashboard. Ook de selectiehendel van de sequentiële zesversnellingsbak bevindt zich goed bereikbaar op het middelste gedeelte van het dashboard. Schakelen kan ook via knoppen op het stuurwiel. Het instrumentarium oogt eenvoudig. De meters zijn omgeven door geanodiseerd aluminium en geplaatst in een glazen cilinder. De rijsnelheid is zowel analoog als digitaal af te lezen. Het toerental wordt weergegeven door blauwe en rode vlakjes rondom de snelheidsmeter. De klimaatregeling is instelbaar via een eenvoudige druk/draaiknop in het linker portier.
 
Lichtgewicht
De Renault Wind is met zijn gewicht van 850 kg bijzonder licht. De 136 pk sterke 2.0 liter uit de Mégane moet de Wind daardoor krachtig doen versnellen. Leuke prestaties zijn dus zeker mogelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sportieve roadster: Renault Wind
Sportieve roadster: Renault Wind
Sportieve roadster: Renault Wind
Sportieve roadster: Renault Wind
Redactie
Door Redactie

Zoeken