Nieuws

Facelift voor de MG ZT & ZT-T

Facelift voor de MG ZT & ZT-T

MG heeft, in navolging op Rover, de MG ZT & MG ZT-T vernieuwd. Beide modellen zijn gebaseerd op de Rover 75 daarmee was het niet verwondelijk dat MG de ZT & ZT-T vernieuwd heeft.

MG Rover Group heeft de komst van de nieuwe, stijlvolle MG ZT & MG ZT-T aangekondigd. De nieuwe modellenreeks bestaat uit een moderne sedan- en Tourer-versie, met keuze uit viercilinder lijnmotoren en V6 en V8 krachtbronnen. Naast een nieuw ontworpen exterieur beschikken de ZT en ZT-T tevens over nieuwe designs voor de wielen en het instrumentarium, en nieuwe interieur-bekledingen en -ontwerpen.

De uiterlijke vernieuwing van de MG’s ZT en ZT-T staat geheel in het teken van de modernisering van MG. In het oog springende details zijn vooral de nieuwe, aërodynamisch gevormde voorbumper met de nieuwe, geïntegreerde MG grille, en de nieuwe halogeen projectorkoplampen, die de MG’s een geheel eigen, prominentere identiteit bezorgen. Een nieuwe, strak vormgegeven achterbumper en centraal geplaatste badges dragen eveneens bij aan het nieuwe, moderne karakter van de MG ZT & MG ZT-T.

Exterieur design
Het ontwerp van de nieuwe MG ZT is aanzienlijk frisser en moderner geworden, terwijl tegelijkertijd de lijnen van zowel de legendarische MG’s als de nieuwe MG XPower SV supercoupé in het nieuwe design zijn terug te vinden. De stijlvolle, geïntegreerde en prominentere grille beschikt duidelijk over het bekende MG DNA en is tussen de nieuwe, standaard halogeen projectorkoplampen geplaatst. Mistlampen en knipperlichten zijn laag in de voorbumper gemonteerd, die aan de onderkant is uitgerust met een aërodynamische spoiler.

Interieur
De nieuwe MG ZT en ZT-T modellen zijn uitgerust met een sportief getint interieur, met perfect zittende sportstoelen en een overzichtelijk dashboard, dat nu is voorzien van een speciale Technical Grey afwerking. Black Oak inzetstukken voor het dashboard en de middenconsole vormen een nieuwe optie, in combinatie met een stuurwiel in dezelfde stijl. Burr Walnut afwerking behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het nieuwe instrumentarium wordt nu indirect blauwkleurig verlicht.

Voor de diverse uitvoeringen (160, 180 Automaat, 190 en 135 CDTi) zijn de sportstoelen nu voorzien van een nieuwe ‘Summit’ bekleding. Een interieur met zwartlederen bekleding is naar wens eveneens leverbaar.
De beschikbare ruimte voor de inzittenden, met name de achterpassagiers, is flink toegenomen. Dankzij een nieuw vormgegeven achterbank en de nieuwe rugleuningen van de voorstoelen is er vooral voor de voeten en knieën meer ruimte gecreëerd. Ook is de instap achterin door de ruimtewinst verder verbeterd.

Zaken als een met leer en aluminium beklede versnellingspook, een middenarmsteun met opbergruimte, een pollenfilter en airconditioning behoren tot de standaarduitrusting.

Voor de veiligheid en beveiliging beschikken de nieuwe MG ZT en MG ZT-T uitvoeringen over geavanceerde elektronische systemen voor de centrale portier-vergrendeling en het alarm. Het kofferdeksel van de ZT sedan is alleen vanuit het interieur te ontgrendelen, ter bevordering van zowel het comfort als de veiligheid. Een startonderbreker en afstandbediening voor het alarmsysteem, met een continu veranderende veiligheidscode, completeren de antidiefstalbeveiliging.

Motoren en Uitvoeringen
Prijzen en uitrustingsniveaus van de nieuwe MG ZT en MG ZT-T, die in april op de Nederlandse markt zullen komen, worden op korte termijn bekend gemaakt.

Vooralsnog zullen alle bekende motoren en uitvoeringen voor de MG ZT en ZT-T leverbaar blijven:
- MG ZT/ZT-T 160  - 1.8-liter viercilinder turbo benzine, handgeschakeld
- MG ZT/ZT-T 180  - 2.5-liter V6 benzine met automatische transmissie
- MG ZT/ZT-T 190  - 2.5-liter V6 benzine, handgeschakeld
- MG ZT/ZT-T 135 CDTi - 2.0-liter common-rail diesel, handgeschakeld of automaat

Dit jaar wordt in Nederland tevens de indrukwekkende MG ZT 260 V8 uitvoering met achterwielaandrijving leverbaar, in eerste instantie gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Later is hij er ook in combinatie met een automaat.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de MG ZT & ZT-T
Facelift voor de MG ZT & ZT-T
Redactie
Door Redactie

Zoeken