Nieuws

Kia Sorento nu al een verkoopsucces

Kia Sorento nu al een verkoopsucces

Met de Sorento is Kia meer dan ooit in het nieuws. Kia begint met name door de Sorento een hele andere identiteit te krijgen en de verkopen lopen als een trein.

Een ongekende klapper op de Nederlandse automarkt. Daarmee wordt de Kia Sorento niets te kort gedaan. In slechts vier maanden tijd noteerden de Nederlandse Kia-dealers maar liefst 1.000 Sorento orders. Dat beloofd dus heel wat te worden met het Koreaanse merk. Met de Sorento lijkt het wel of Kia haar achterstand in een keer aan het goedmaken is en compleet gaat doordringen op de Nederlandse markt.

Met een fraai lijnenspel, moderne techniek en prima rij-eigenschappen wist de Sorento direct indruk te maken op het Nederlandse publiek. Geholpen door de vele positieve reacties van de binnen- en buitenlandse autopers en de publiciteit rondom de avontuurlijke Sorento Driving Experience kende de Sorento direct een vliegende start. De complete uitrusting en een prijsstelling vanaf € 24.995,- deden de rest.

“De verwachtingen waren hooggespannen, maar dat er in vier maanden tijd maar liefst 1.000 Kia Sorento’s zouden worden verkocht had niemand van tevoren kunnen voorspellen”, aldus Milco de Vries, Managing Director van Kia Motors Nederland. “De Sorento kwam ook precies op het juiste moment. De Nederlandse consument begint veiligheid, uitstraling en gebruiksgemak steeds meer te waarderen en dat is nou precies wat een SUV (Sports Utility Vehicle) als de Sorento biedt. Als het zo doorgaat, zijn we binnen de kortste keren marktleider in het SUV segment.”

Voor Kia valt in 2002 toch al alles op zijn plaats. Met de succesvolle introducties van de Carnival, Sorento en de onlangs vernieuwde Carens midi-MPV, staat het merk meer dan ooit tevoren in de schijnwerpers. Binnen enkele maanden bleek Kia het snelst groeiende merk van de Nederlandse automarkt dit jaar en dat predikaat heeft het sinds die tijd niet meer uit handen gegeven.

Wat deze statistieken betreft doet de Sorento overigens nog niet eens mee. Door het wereldwijde succes van de Sorento, overtrof de vraag vele malen het aanbod. De Koreaanse fabrikant moest direct koortsachtig aan de slag om de productiecapaciteit drastisch te verhogen. Vanaf december komen de Sorento’s echter in grote aantallen naar Nederland toe en kan volop gestart worden met het uitleveren aan klanten. Dan start ook de levering van de Sorento Van, de grijs kenteken versie van Kia’s SUV.

De Sorento is leverbaar met 2.4 en 3.5 V6 benzinemotoren en een 2.5 CRDi dieselmotor. De Prijzen starten vanaf € 24.995,-. De Sorento Van is leverbaar vanaf € 18.995,-.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Sorento nu al een verkoopsucces
Redactie
Door Redactie

Zoeken