Nieuws

Smart stopt met productie Forfour

Smart stopt met productie Forfour

De verkopen van de Smart Forfour vallen zo tegen dat Smart de auto uit productie neemt. Hierdoor staan er vele banen op de tocht. Smart wil zich meer op de Fortwo gaan richten.

Het gaat al tijden erg slecht bij Smart. Toen het merk werd opgericht zorgde de succesvolle Fortwo voor veel zelfvertrouwen. De komst van de Roadster, Roadster-Coupé en Forfour deden echter weinig goeds. Blijkbaar is het concept niet zomaar door te vertalen op andere modellen. Smart moest dan ook op gaan passen. Moederbedrijf DaimlerChrysler besloot eerder al om de Roadster en Roadster-Coupé uit productie te nemen. Nu is ook bekend gemaakt dat de Forfour niet langer zal worden geproduceerd.

Nieuwe Fortwo
De komende tijd wil Smart zich volledig gaan richten op de introductie van de nieuwe Fortwo. Die auto zal volgend jaar worden gepresenteerd. Door het wegvallen van de Forfour zullen er echter nogal wat banen verdwijnen. Sowieso zal de productie bij NedCar worden gestopt en dat heeft gevolgen voor de werkgelegenheid. Hoeveel banen er precies zullen verdwijnen is niet bekend. De fabriek in Born is eigendom van Mitsubishi en het is de vraag wat de Japanse autofabrikant met de extra capaciteit zal gaan doen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Smart stopt met productie Forfour
Redactie
Door Redactie

Zoeken