Nieuws

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

Vrijdagmiddag, vier uur. In een normale week zouden we schrijven: 'Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Bijna naar huis'. Maar de meeste van jullie zijn al thuis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin Volkswagen een wel heel gave T1 Transporter presenteerde en het coronavirus ook de Formule 1-race op Zandvoort velde. Goed weekend, iedereen. Doe voorzichtig.

+ Plus – Volkswagen maakt klassieke Bulli elektrisch

Voor de zeventigste verjaardag van de Bulli – de T1 Transporter – combineert Volkswagen het heden met het verleden. Deze e-Bulli heeft een elektrische aandrijflijn gekregen. Dat zijn bereik maar 200 kilometer groot is, is een beetje jammer. Kun je hem wat minder goed als camper gebruiken ...

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

+ Plus – Aston Martin Valkyrie eindelijk de weg op

Petje af voor Aston Martin, want de aankomende Valkyrie is knettergek. Op een goede manier. Een hypercar zoals de Valkyrie gaan we in de toekomst namelijk niet meer zien. Hij koppelt een V12 aan een elektromotor en is 1160 pk sterk. Nog beter: zijn krachtbron draait maximaal 11.000 tpm.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

+ Plus – Tesla Model Y is zowaar te vroeg

De levering van de Tesla Model 3 was een ramp. Topman Elon Musk had veel meer beloofd dan hij waar kon maken en zijn bedrijf kon in de eerste maanden niet snel genoeg auto’s bouwen. De Tesla Model Y lijkt dat probleem niet te hebben. Hij komt maanden eerder op de markt dan gepland.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Min – Geen Formule 1 op Zandvoort

Althans, niet in de maand mei. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de Formule 1-race op het Circuit Zandvoort uitgesteld. En dat geldt inmiddels ook voor de 24 uur van Le Mans, de Mille Miglia, het Concorso d’Eleganza Villa d’Este en de International Amsterdam Motor Show.

Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze week

- Min – Multimediasystemen zijn gevaarlijk

Want Britse onderzoekers concluderen dat het bedienen van een multimediasysteem enorm afleidt tijdens het rijden. Het maakt daarbij niet uit of de persoon achter het stuur spraakbesturing gebruikt of een touchscreen, zijn of haar reactietijd is nog slechter dan van iemand die gedronken heeft.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie
tops-en-flops-van-de-week

Terugblik op de week

Dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘Tops en flops van de week’. Elke vrijdag om 16.00 uur brengen we je het top- en flopnieuws van deze week. Perfecte gespreksstof voor tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Zoeken