Nieuws

Opel Antara GTC: Concept of the Year

Opel Antara GTC: Concept of the Year

De Opel Antara GTC (Gran Turismo Crossover) wint dit jaar de prestigieuze titel ´Concept of the Year´. De Antara GTC werd gepresenteerd op de IAA in Frankfurt en is een voorbode voor de nieuwe Frontera.

De prijs Conceptcar of the Year wordt jaarlijks uitgereikt door AutoCar. Het Britse AutoCar is het oudste automagazine van Groot-Brittannië. Volgens uitgever Rob Aherne is Opel wat design betreft op de goede weg. Volgens hem is de Antara één van de meest aantrekkelijke gezinsauto´s van dit moment.
 
Herkenbaar Opel
De sportief en tegelijk stoer vormgegeven Antara GTC is een voorbode voor de nieuwe Frontera. In alles toont de Antara GTC de nieuwe designtaal van Opel. Het ontwerp is herkenbaar en maakt de auto onmiskenbaar tot familielid van de Astra.
 
Interieur
Met enkele optische en technische details en de typische interieurflexibiliteit wil de stijlstudie ook aan de hoogste praktische eisen voldoen. Zo heeft de achterklep een pantografische scharnier. Dankzij dit innovatieve ontwerp beweegt de achterklep bij het openen tegelijk naar boven en naar voren, zodat de persoon die de klep opent geen stap achteruit hoeft te zetten. Het vereenvoudigt bovendien de toegang tot de bagageruimte. De twee achterstoelen kunnen volledig worden neergeklapt, waardoor er een vlakke laadvloer van 2.400 liter laadruimte ontstaat. De voorstoelen zijn verankerd op monorails en lijken te zweven. Met het ‘EasyEntry’-systeem schuiven ze met een druk op de knop naar het dashboard toe, zodat passagiers gemakkelijker op de achterste zitplaatsen kunnen plaatsnemen.
 
212 pk sterke dieselmotor
Onder de kap van de Antara GTC ligt een 1.9 liter dieselmotor met 212 pk. Het koppel van de motor bedraagt 400 Nm. Dit in combinatie met de zestrapsautomaat zorgt voor een spint van nul naar honderd in slechts 8 seconden. De topsnelheid is 210 km/h. Verder vermeld Opel er ook bij dat de dieselmotor uitgerust is met een partikelfilter.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Antara GTC: Concept of the Year
Opel Antara GTC: Concept of the Year
Opel Antara GTC: Concept of the Year
Opel Antara GTC: Concept of the Year
Redactie
Door Redactie

Zoeken