Nieuws

Formule 1-race Zandvoort: Werkzaamheden vertraagd door stikstofprobleem

Formule 1-race Zandvoort: Werkzaamheden vertraagd door stikstofprobleem

Nog meer tegenslag voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort. Voor de gemeente valt het evenement flink duurder uit dan begroot en nu blijkt ook nog dat de werkzaamheden aan de baan vertraging zullen oplopen door het stikstofprobleem.

De situatie is "nog niet zorgwekkend", zei sportief directeur Jan Lammers tegen Nu.nl. Hij kan niet zeggen hoeveel vertraging de werkzaamheden zullen oplopen. Het plan was dat ze in november zouden beginnen en in maart klaar zouden zijn, maar dat schema zal niet worden gehaald.

Programma Aanpak Stikstof

De Raad van State deed dit jaar een verstrekkende uitspraak over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat stond toe dat de stikstofuitstoot van onder meer bouwwerkzaamheden later kon worden gecompenseerd. Volgens de Raad van State is dat in strijd met Europese milieuwetgeving.

Een commissie komt nu met een advies aan het kabinet over hoe de uitstoot van stikstof kan worden teruggedrongen. "Zodra er duidelijkheid is, kunnen we ononderbroken aan de gang", zegt Lammers. "Dan het heel snel gaan."

Extra tribune en geluidswallen

Het circuit Zandvoort moet worden aangepast om een evenement zo groot als een Formule 1-race aan te kunnen. Zo worden er een extra tribune en geluidswallen gebouwd en moet er een betere toegangsweg worden aangelegd.

De Grand Prix van Nederland wordt volgend jaar op 3 mei gehouden. Milieuorganisaties zijn er niet blij mee. Een aantal van hen zijn al naar de rechter gestapt. Ze willen dat de vergunning voor de Formule 1-race wordt ingetrokken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken