Nieuws

Dit is waarom Jaguar het bestverkochte automerk van december is

​Opsteker voor Jaguar: bestverkochte automerk in december

Voor wie het heeft gemist: het Jaguar Land Rover-concern verkeert in mineur. De verkopen hebben een enorme duikvlucht gemaakt. Met name in China moest het klappen incasseren. Maar gelukkig is er de Nederlandse bedrijfstak dat soelaas komt bieden. Afgelopen december althans.

Want wat blijkt: Jaguar was vorige maand zomaar eventjes het bestverkochte merk van ons land. Dat gebeurt niet vaak. Liefst 2.651 nieuwe 'Jags' werden er in de laatste maand van 2018 geregistreerd. Een schijntje vergeleken met een gewone maand op de Aziatische markt natuurlijk, maar dat doet er eventjes niet toe. Alle beetjes helpen in tijd van nood en gun Jaguar (Nederland) het pleziertje.

i-Pace
Over heel 2018 verkocht Jaguar in totaal 4.626 nieuwe auto's in ons land, een record en wat tevens aangeeft hoe uniek het verkoopaantal in december is. Meer dan de helft van de totale jaarverkoop in één maand, en het is allemaal te danken aan de elektrische i-Pace (en onze overheid die vooralsnog het beste voorheeft met de EV). Om extra aan te duiden hoe belangrijk de elektrische SUV voor Jaguar Nederland is: van de 4.626 Jaguars die er in 2018 over de toonbank gingen in Nederland, betrof het 3.495 keer een i-Pace.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
​Opsteker voor Jaguar: bestverkochte automerk in december
​Opsteker voor Jaguar: bestverkochte automerk in december
Redactie
Door Redactie

Zoeken