Nieuws

Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan

Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan

Na de hatchback in maart en de Touring Sports-station in september, presenteert Toyota nu de vierdeurs sedanuitvoering van de nieuwe Corolla. Alle drie de varianten staan vanaf maart volgend jaar bij de dealer.

Vanaf maart heeft Toyota in één klap een stevige vuist in de betaalbare middenklasse. De nieuwe Corolla, aanvankelijk nog Auris geheten, is dan meteen in drievoud leverbaar. Als vijfdeurs hatchback, extra ruimte stationwagen en als deze vierdeurs Corolla Sedan. En daarmee kan het verder uitbouwen van de miljoenenverkoop ook in Europa vervolgd worden. Want, zoals je ongetwijfeld weet, is de Corolla er even tussenuit geweest op het oude continent. En de Auris-verkopen in die periode mag strikt genomen niet opgeteld worden bij de 46 miljoen(!) exemplaren die er reeds zijn verkocht van de Corolla sinds diens introductie in 1966.

Net even anders

Nogal wiedes is dat de nieuwe Corolla Sedan qua design voortborduurt op zowel de hatchback als de Touring Sports. Maar voor driekwart identiek oogt het trio dan weer niet. Best ongebruikelijk is dat Toyota bij de Sedan voor een iets afwijkend front heeft gekozen. Kijk maar eens naar de koplampen, grille en voorbumper. De achterliggende reden hiervan is dat de Japanners de Corolla Sedan meer als zelfstandig model willen positioneren.

Gestoeld op Touring Sports

Technisch leunt de Sedan nog het meest op de Touring Sports. Beide beschikken namelijk over een wielbasis met een lengte van 2,7 meter, zo'n zes centimeter langer dan dat van de Hatchback. Volgens de Japanners heeft dit ene positief effect op de beenruimte (achterin). Of dit ook geldt voor het laadvolume is onduidelijk. Toyota heeft de inhoud daarvan nog niet prijsgegeven.

Eén motor

Nog een ding waarbij de Sedan afwijkt van de overige varianten: er zal slechts één motorisering verkrijgbaar zijn. Dat is de Hybrid, waarbij een 1.8 liter benzinemotor samenwerkt met een elektromotor en een CVT-automaat. Het vermogen van de aandrijflijn ligt op 122 pk, terwijl als verbruik een gemiddelde van 3,4l/100 km wordt opgegeven. De Hatchback en Touring Sports zullen ook verkrijgbaar zijn met een 1.2-benzine, goed voor 116 pk, en een tweeliter-hybride met 180 pk.

Maart 2019

De nieuwe Corolla wordt gebouwd in de Toyota -abriek in Turkije. De Europese Corolla Hatchback, Touring Sports en de nu onthulde Sedan staan alle drie vanaf 23 maart 2019 bij de dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan
Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan
Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan
Nieuwe Toyota Corolla-gamma compleet met Sedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken