Nieuws

Skoda presenteert knappere Kodiaq GT

Skoda presenteert knappere Kodiaq GT

Gigantisch (ruim) is de Skoda Kodiaq. Maar is het ook een klassieke schoonheid? Daar zijn de meningen over verdeeld. Alsof de Tsjechen daar zelf ook nog niet uit zijn presenteren ze nu de Kodiaq GT. Die oogt in elk geval een stuk sierlijker. Het is dan ook best jammer dat het model aan onze neus voorbijgaat.

Er zijn negen miljoen fietsen in Peking. Dat zong de in Georgië geboren nachtegaal Katie Melua in 2005. Maar er is veel veranderd sindsdien. China is inmiddels het beloofde land voor de auto-industrie. Bijna anderhalf miljard mensen hebben er al meer te besteden en kan reeds dromen van een auto. Niet zelden voor het eerst. Kortom, die boot wil je niet missen als automerk, wat Skoda dan ook niet laat gebeuren. Sterker, nu al is China de grootste afzetmarkt van het merk.

Kodiaq Coupé

Je merkt al wel: de Kodiaq GT is niet voor ons bestemd. Alleen China krijgt de Tsjechische SUV-Coupé. En dat vinden wij jammer, aangezien het SAC-model een mooier uitgebalanceerd design kent (maar dat kon je al weten). Wat luttele designtweaks al niet kunnen uithalen. Want feitelijk is enkel het achtersteven lichtjes bijgeschaafd. Een paar centimeters van de lengte en hoogte gingen eraf, meer niet. Het effect daarvan doet echter welhaast wonderen, terwijl de GT ongetwijfeld nauwelijks minder ruim en praktisch zal zijn dan de reguliere Kodiaq. De wielbasis meet immers nog steeds 2,79 meter. Jaloezie alom.

En een Skoda Kodiaq RS?

Dat moet er ook nog bijkomen! Vooralsnog maakt Skoda daar geen melding van. Tegelijk is duidelijk dat de GT tevens als de sportievere helft van het Kodiaq-duo wordt neergezet. Via sportstoelen, een afgeplat stuurwiel en instrumentariumverlichting in het rood, de kleur van snelheid. Vierwielaandrijving en een DSG7-transmissie zijn tevens standaard, en motorisch is er slechts keuze uit de 186 pk of 210 pk sterke TSI-benzine. Iets in ons zegt dat een Kodiaq RS slechts een kwestie van tijd is.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda presenteert knappere Kodiaq GT
Skoda presenteert knappere Kodiaq GT
Redactie
Door Redactie

Zoeken