Nieuws

DS 3

DS 3 Crossback ook elektrisch

Het interieur onderscheidt zich door zijn bijzondere vormgeving rondom de versnellingspook en er komt een geheel elektrische versie. Er is meer waarom het debuut van de nieuwe generatie DS 3 Crossback om een fysieke kennismaking vraagt.

DS 3 Crossback ook elektrisch

Knoppenwinkel

In het interieur springt vooral de knoppenwinkel in het oog. Het omvat niet alleen schakelaars in tuimelvorm maar ook bijzondere luchtroosters. Verder is er een volledig digitaal instrumentenpaneel ter beschikking. Wellicht is styling geïnspireerd door de sfeer in modestad Parijs. Aan de buitenzijde zijn de raamrubbers weggewerkt, de portiergrepen verzonken, de antenne ´verstopt´, twotone kleur in lijn met andere compacte SUV-aanbieders en de dubbele uitlaatpijpen hebben verchroomde uiteinden.

Krachtbronnen

De driecilinder benzinemotor in de DS 3 Crossback is er in de vermogens 100, 130 of 155 pk. Laatstgenoemde is voorzien van een achttraps automaat. Dieselen kan met de BlueHDI, 100 of 130 pk.

Elektrisch

Er is een volledig elektrische DS 3 Crossback, E-Tense, in de maak. Die heeft een vermogen van 136 pk en een koppel van 260 Nm. De topsnelheid bedraagt 150 km/u en een sprintje van 0 naar 100 km/u vanuit stilstand verloopt in 8,7 seconden. De lithium-ion-accu ligt onder de bodem en vormt dus geen aanslag op de interieurruimte. De actieradius van de E-Tense is 300 kilometer.

Autonoom

Aan hulpsystemen geen gebrek. Zelfs techniek uit de DS 7 Crossback (DS Drive Assist) krijgt de kleine broer ter beschikking. Autonoom parkeren laat de DS 3 Crossback ook toe. Verder heeft de auto een lengte van 4,12 meter en veel bodemvrijheid. Kortom, het is door alle vernieuwingen eigenlijk meer dan een nieuwe versie van de DS 3.

Willem de Volder
Door Willem de Volder

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
DS 3 Crossback ook elektrisch
DS 3 Crossback ook elektrisch
DS 3 Crossback ook elektrisch
DS 3 Crossback ook elektrisch

Zoeken

Merk- & modeldossiers