Nieuws

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s tweedehands?

Of het nu deels of volledig is, elektrisch rijden is het gesprek van de dag bij de koffieautomaat als het om auto’s gaat. Steeds meer automobilisten zijn gecharmeerd van deze vorm van duurzame mobiliteit en staan open voor een EV of (plug-in) hybride als hun volgende auto. Nu meer dan ooit, nu de eerste lichting aan geëlektrificeerde modellen een stuk betaalbaarder zijn als occasion, met behoudt van de voordelen. Welke dat zoal zijn? Wij zetten er 5 voor je op een rij.

Tweedehands Nissan Leaf (volledig elektrisch)

Tweedehands Nissan Leaf (volledig elektrisch)

Acht jaar geleden alweer presenteerde Nissan de allereerste serieuze elektrische auto: de Leaf. Zopas is de nieuwe Leaf voorgesteld (die uiteraard moderner en sterker is), maar dat wil niet zeggen dat de eerste generatie een achterhaalde EV is. De elektrische Nissan was van meet af aan ruim en uiterst comfortabel, standaard super-de-luxe uitgerust en voor de meesten is een echte actieradius van circa 130 kilometer ruimschoots voldoende voor de dagelijkse ritten. Echter omdat elektrisch rijden pas nu serieus doorbreekt, zijn de occasionprijzen van de (eerste) Leaf behoorlijk aantrekkelijk. Onder de 15 mille is de keuze al reuze voor een nauwelijks gebruikt exemplaar.

Gebruikte Opel Ampera (plug-in hybrid)

Gebruikte Opel Ampera (plug-in hybrid)

Van hetzelfde laken een pak als de Nissan Leaf, maar niet volledig elektrisch is de Ampera van Opel. Ook de Duitsers kozen er voor hen, destijds revolutionaire, plug-in hybride vol te stoppen met luxe en gadgets. Altijd leuk! Visueel is de Ampera ook nog eens een opvallende verschijning, al moet je daar wel van houden. Weet je hierdoor heen te kijken, dan biedt een jong gebruikte Ampera zeer veel auto voor het geld. Voor minder dan 10 mille koop je er al eentje, al kijk je dan wel tegen een ervaren kilometervreter aan. Niettemin zegt dit veel over de bewezen techniek, een 1.4-benzinemotor die het overneemt van een krachtige elektromotor zodra de accu’s leeg zijn (na circa 50 km). Ons advies: geef een paar duizend euro meer uit en je hebt een nette waarvan je nog jaren kan genieten en profiteren.

Volvo V60 Plug-In Hybrid (plug-in hybrid) als occasion

Volvo V60 Plug-In Hybrid (plug-in hybrid) als occasion

Ondanks een nieuwwaarde van minstens 65 mille was de Volvo V60 Plug-In Hybrid mateloos populair onder zakelijke rijders. De redenen? Een lage bijtelling gecombineerd met de Scandinavische stijl, ruimte en comfort als van elke andere Volvo. En dan die actieradius; tot wel 1.200 kilometer, waarvan 50 kilometer geheel elektrisch. De trouwe stekkeraar hoeft zodoende nauwelijks te tanken en is de bestemming een keer ver(der) weg, dan is daar een zuinige dieselmotor als onderdeel van de hybride-aandrijflijn. Hoe is het mogelijk dat de tweedehands prijzen reeds al bij 11.000 euro beginnen?! Nou ja, profiteer ervan zouden wij zeggen!

Tweedehands BMW i3 (volledig elektrisch)

Tweedehands BMW i3 (volledig elektrisch)

BMW i is een merk dat vindt dat een EV er futuristisch moet uitzien en van de twee modellen in haar modellenportfolio spant de i3 wat dat betreft de kroon. Wat een aparte verschijning is het toch. Niet ieders smaak allicht, maar de techniek onderhuids alsook de puike rijeigenschappen lonken. Bovendien steekt de BMW i3 zeer vernuftig in elkaar en is ‘ie opgebouwd uit meerdere ecologische en daarmee duurzame materialen. Er zijn twee versies: mét en zonder 2-cilinder benzinemotor als ‘range extender’. Onze tip is om voor de laatste te gaan, want de occasionprijs verschilt nauwelijks van de versie met enkel een elektromotor, terwijl de potentiële actieradius het dubbele bedraagt, namelijk 300 kilometer.

Tweedehands Renault Zoe (volledig elektrisch)

Tweedehands Renault Zoe (volledig elektrisch)

Renault omarmde de elektrische auto al vroeg. We noemen de Fluence, Kangoo Electric en de guitige Twizy als leukste van allemaal. De meest interessante EV van de Fransen is dan weer de Zoe. Compact en toch relatief ruim, representatief en betaalbaar, zelfs bij nieuw. Het voordeel daarvan is dat een tweedehands exemplaar nog aantrekkelijker is geprijsd. De prijzen variëren tussen de acht- en negenduizend euro voor een jong gebruikte Zoe. En voor dat geld haal je een elektrische B-segmenter in huis die – volgens de NEDC-cyclus – 150 tot 200 kilometer geheel elektrisch kan rijden op een volle accu. Wetende dat de gemiddelde automobilist nog geen 70 km per dag rijdt, ruimschoots voldoende.

Op zoek naar een tweedehands elektrische auto?

Op zoek naar een tweedehands elektrische auto?

Zelf ook eens even speuren naar een elektrische aangedreven occasion? Onze speurtocht vond plaats op Gaspedaal.nl waar je gemakkelijk voor de aandrijfvorm elektrisch kunt kiezen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers