Nieuws

Hoogspanningsgevaar: Cupra e-Racer

Hoogspanningsgevaar: Cupra e-Racer

Cupra is nog geen week een zelfstandig automerk en het heeft nu al een behoorlijk portfolio aan indrukwekkende modellen. En daar doet het nog een schepje bij bovenop met deze e-Racer, volgens de Spanjaarden 's werelds eerste elektrische toerwagenracer.

Zo heeft het van Seat losgeweekte Cupra niet al één, maar twee volbloed racers. Beide op basis van de Leon, beide bruut qua uitstraling en beide bedeeld met een serieus prestatiepotentieel. Maar iets in ons zegt dat deze e-Racer de vorige week gepresenteerde Cupra TCR de baas is. Sterker, dit zou weleens dé snelste toerwagenracer van het moment kunnen zijn.

Stroompiek van 272 pk

Hoewel Cupra ons het vermogen van de TCR eigenlijk nog schuldig is, bestaat er weinig twijfel dat die de +400 pk van de e-Racer overtreft. Het FIA-reglement laat zoveel paarden immers niet toe in het World Touring Car Championship. Zo'n 350 pk is wel de max, en de Cupra e-Racer gaat hier dus dik overheen. Heel dik.

Over welke aandrijflijn de e-Racer precies beschikt is niet bekend, maar normaliter weet de auto tot 408 pk te mobiliseren. De witte bliksemschicht, die zoveel mogelijk is dichtgetimmerd voor een optimale stroomlijn, heeft echter een fikse reserve achter de hand mocht dit toch niet afdoende zijn. Maar liefst 272 pk aan additioneel vermogen kan er opgewekt worden. Hiermee komt het piekvermogen op maar liefst 680 pk. Dat is meer dan het dubbele van de Leon Cupra R… Allemachtig!

Meer informatie over de Cupra e-Racer wordt verwacht vanaf de Autosalon van Genève, begin volgende week.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Hoogspanningsgevaar: Cupra e-Racer
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers