Nieuws

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Lexus geeft een eerste blik op de nieuwe UX, het broertje van de NX. In de loop van dit jaar moet dit Japanse antwoord op de BMW X2 en Jaguar E-Pace nog in de showroom staan, nadat het z'n debuut heeft beleefd op de Autosalon van Genève.

We schrijven september 2016. Lexus trekt het doek van de UX Concept. De ogen branden in het hoofd bij het zien van de studie. Misschien nog wel meer als destijds bij de LF-NX. Allemachtig, wat een design! Over-de-top? Lelijk? Gewaagd? Zeg het maar. Kort na de onthulling werd al bekendgemaakt dat het niet bij een concept zou blijven. Er zou een productiemodel volgen, als tegenhanger van andere relatief compacte SUV's als de Mercedes GLA en Audi Q3. Menigeen hield z'n hart vast.

Afgezwakt

En dit is 'm geworden: de Lexus UX. Nog altijd behoorlijk opzichtig, maar niettemin een stuk zachtaardiger voor het netvlies dan de conceptversie. Bovendien zijn we reeds wat gewend van Lexus. We krijgen ook alvast een glimp van het dashboard te zien. Maar voor meer informatie moeten we toch echt nog een weekje wachten.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers