Nieuws

Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!

Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!

Dat het niet wederom Speciale zou worden, daar waren de meesten wel over eens. Ferrari zou de illustere GTO-naam weer van stal halen om haar nieuwste paradepaardje op basis van de 488 GTB aan te duiden. Ja, zo zou het zijn. De overtuiging was er volop. Maar niet dus. Het is Pista!

Ferrari 488 Pista, zo heet de jongste smaakmaker uit Modena, vergezeld door nog wat meer foto's van de exoot. De Italianen hadden gehoopt dat dit – in elk geval dit element – tot de officiële onthulling geheim zou blijven, maar zoals zo vaak is de donkere kant van het wereldwijde web ook dat plan te snel af.

Privécircuit

Pista is een verwijzing naar Pista di Fiorano, het private testcircuit van Ferrari. Een vernoeming waar we niet al te luchtig over moeten doen als we de eerdere berichten moeten geloven. De 488 Pista schijnt het namelijk beter te doen op Ferrari's eigen racebaan dan de LaFerrari. Ruimschoots 700 pk zijn daar onder meer debet aan, een vermogen dat ontfutseld is uit de blauwdrukken van de 488 Challenge, de volbloed circuitracer op basis van de 488 GTB.

Het zal nu wel niet lang meer duren voordat Ferrari zelf z'n mond optrekt over de 488 Pista.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!
Niet Speciale, niet GTO, maar Ferrari 488 Pista!
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers