Nieuws

Ferrari Portofino: prijslijst begint bij...

Ferrari Portofino heeft een vanafprijs

De Ferrari Portofino heeft een prijs opgespeld gekregen. Met de lente en hopelijk hogere temperaturen in het vooruitzicht een fijn bericht. Snel bestellen dus, wil je nog komende zomer flaneren in de Ferrari Portofino.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Eigenaar worden van een Ferrari Portofino kan tegen € 242.932,-. Voor dit geld krijg je een flamboyante coupé-cabriolet met inklapbare hardtop en zeer aansprekende prestaties. Vernoemd naar Portofino, een chique havenplaats in Italië.

Prestaties Ferrari Portofino

Onder de kap van de Portofino een V8 met een vermogen van 600 pk bij een gillende 7.500 tpm en een koppel van 760 Nm waarvan het leeuwendeel al vanaf stationair toerental voorhanden is. Kortom, de Ferrari Portofino gaat! Van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden om precies te zijn. Toppen doet de opvolger van de California T bij 320 km/h.

Prijzige opties

De Portofino is zo'n 70 mille voordeliger dan die andere zonaanbidder in het vaste gamma van Ferrari, de 670 pk sterke Ferrari 488 Spider. Let wel, voor je er erg in hebt zit je bij de Portofino zo op diens prijs van drie ton. Opties (en die wil je) zijn namelijk schreeuwend duur bij Ferrari.

Enkele voorbeelden? De wielen in de zogeheten Sportstyle Diamond Finish: 5.800 euro. Wil je daar ook nog gekleurde remklauwen achter, dan vergt dit nog eens duizend piek. Het adaptieve MagneRide geeft een meerprijs van bijna 4 mille, terwijl luxere vloerbedekking je dik tweeduizend euro terugzet. Omdat lakschade nog duurder is, zijn parkeercamera's rondom à 5 mille zowaar een koopje. Mag het best wat kosten, maar moet het wel leuk blijven, mijdt dan alles van carbon. Enkele vinkjes daarachter plaatsen maken je namelijk al gauw vele duizenden euro's armer, zo niet tienduizenden. Een lederen trolleyset die op maat is gemaakt voor het kofferruim van de Portofino geeft dan allicht meer voldoening. En is stukken voordeliger met een optieprijs van 5,5 mille.

Ferrari Portofino configurator

Voor wie nog dieper in de Ferrari Portofino en de ellenlange optielijst wil duiken, hier de online configurator.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
Ferrari Portofino heeft een vanafprijs
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers