Nieuws

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

De nieuwe Touareg is aanstaande. Dat wist je natuurlijk al door diverse spyshots, maar nu is er ook een onthullingsdatum. Die heeft Volkswagen zelf zojuist bekendgemaakt.

In China, want dat is de belangrijkste markt voor Volkswagen én 's werelds snelst groeiende SUV-markt. Op de autoshow van Beijing om precies te zijn; daar zal de nieuwe Touareg voor het eerste getoond worden aan de wereld. Officieel althans, want wie deze website enigszins volgt, weet al lang hoe de top-SUV van Volkswagen eruitziet. Sterk overeenkomstig met de T-Prime Concept uit 2016 die ook in Peking debuteerde.

Innovision Cockpit

Technische specificaties houdt Volkswagen nog even onder de petto. Maar het is wel zo aardig alvast te verklappen dat de nieuwe Touareg beschikt over naar eigen zeggen één van de grootste digitale instrumentariums in deze klasse. Die luistert naar de naam Innovision Cockpit en biedt volgens de Duitsers 'een geheel nieuw niveau aan infotainment'. Ook alvast onthuld is dat de grote, maar niet Volkswagen's grootste, SUV verkrijgbaar is met achterwielsturing.

Miljonair

Tot slot nog een weetje. Want wist je dat er reeds al meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht van de Touareg, verdeeld over de eerste twee generaties? Best een succesverhaal dus. Verder nog iets? Oh natuurlijk, vergeten we het toch bijna… De datum waarop de onthulling plaatsvindt. Dat is 23 maart aanstaande.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken

Merk- & modeldossiers